2.6 C
Craiova
duminică, 27 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăEducatieUn profesor și trei elevi din Sectorul 4,testați pozitiv la virusul SARS-CoV-2

Un profesor și trei elevi din Sectorul 4,testați pozitiv la virusul SARS-CoV-2

La nicio săptămână de la redeschiderea școlilor, în Sectorul 4 din București au fost înregistrate trei cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor. Cei trei elevi sunt din următoarele unități de învățământ:

  • Școala Gimnazială nr. 190 – un elev care învață în clasa a IV-a
  • Școala Gimnazială nr. 113 – un elev care învață în clasa I
  • Școala Gimnazială nr. 79. – un elev care învață în clasa a III-a.

În aceste unități de învățământ cursurile se vor suspenda conform noului ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății:

”La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar, cursurile se suspendă pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă”.

Și un cadru didactic are COVID-19

În afara celor trei cazuri confirmate în rândul elevilor, s-a mai înregistrat și un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus în rândul profesorilor de la Școala Gimnazială nr.129.

Conform prevederilor legale în vigoare, la apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB și care în urma anchetei epidemiologice va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul unității de învățământ”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS