12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatie244 de elevi și 329 de profesori și angajați, confirmați pozitiv cu Covid-19 până joi

244 de elevi și 329 de profesori și angajați, confirmați pozitiv cu Covid-19 până joi

Ministerul Educației a anunțat că 244 de elevi și 329 de angajați din sistemul de învățământ au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, după patru zile de la debutul școlii, potrivit HotNews.

Incidența cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de la debutul semestrului II (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populației generale. Există 8 județe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (AG, BR, GR, NT, SB, SM, TL și VL).
Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii.

Numărul mediu al cazurilor confirmate/județ
1. Nr. elevi confirmați în perioada 8-11 februarie: 244
2. Nr. clase cu activitate suspendată la data de 11 februarie : 171
3. Nr. angajați confirmați în perioada 8-11 februarie: 329

Subliniem încă o data că în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars CoV-2 sunt de o importanță majoră triajul epidemiologic, menținerea copiilor simptomatici la domiciliu si anunțarea medicului de familie, conform comunicatului Ministerului Educaţiei.

Patru elevi din Timiș au mers la școală infectați cu Covid-19

Patru elevi din Timiș au mers la școală infectați cu Covid-19. Potrivit inspectorului școlar de Timiș, elevii se aflau în perioada de incubație și au apucat să meargă patru zile la școală, unul dintre ei prezentând simptome în clasă. Doi sunt din Timișoara.

Cinci elevi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, testaţi pozitiv

Cinci elevi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, unitate care îşi desfăşoară cursurile în scenariul verde, au fost testaţi pozitiv. Unii dintre ei au fost preluaţi de familii şi duşi acasă, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ioana Popa, conform HotNews.

Toţi cei 461 de elevi au fost testaţi pentru depistarea virusului SARS-CoV-2

Potrivit acesteia, la întoarcerea la şcoală, toţi cei 461 de elevi au fost testaţi pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, iar cinci dintre ei au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

A fost declanşată o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor direcţi. În ceea ce îi priveşte pe colegii de clasă, aceştia nu intră la categoria contacţilor direcţi, deoarece la ore s-a purtat mască de protecţie şi s-au respectat regulile de distanţare fizică, a explicat Ioana Popa. În schimb, sunt consideraţi contacţi direcţi câţiva colegi de cameră.

Opt cazuri de infectare cu COVID-19, în ultimele patru zile, în şcolile braşovene

Opt cazuri de infectare cu COVID-19 au fost raportate, în ultimele patru zile, în şcolile braşovene. Este vorba despre patru elevi şi patru persoane din rândul personalului angajat, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Valentin Bucur.

Potrivit acestuia, au fost afectate cinci clase, de la unităţi de învăţământ diferite, care au trecut la cursuri online, pentru o perioadă de 14 zile.

Un elev de liceu din Slatina şi un angajat de la o unitate şcolară din mediul rural, confirmați pozitiv

Un elev de liceu din municipiul Slatina şi un angajat de la o unitate şcolară din mediul rural confirmați pozitiv, potrivit unei informări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt. Purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu, a precizat joi, că aceștia sunt din localităţi şi unităţi diferite şi nu s-au prezentat în această săptămână la şcoală.

Un alt caz de COVID-19 în rândul elevilor a fost confirmat în urmă cu două zile, la un liceu din municipiul Slatina, pentru clasa din care face parte elevul respectiv fiind luată decizia desfăşurării cursurilor online.

În Cluj au fost suspendate pentru 14 zile cursurile a 17 clase sau grupe de preşcolari

Inspectoratul Şcolar Cluj a transmis, joi, că au fost suspendate pentru 14 zile cursurile a 17 clase sau grupe de preşcolari. Mai mulţi copii au prezentat simptome de coronavirus sau au fost infectaţi cu COVID. De asemenea, 30 de angajaţi ai unităţilor de învăţământ sunt în izolare sau în carantină, după ce au fost infectaţi sau au intrat în contact cu cazuri confirmate.

Doi elevi şi cinci cadre didactice, confirmaţi cu noul coronavirus în Harghita

Doi elevi, cinci cadre didactice şi un angajat din categoria personalului didactic auxiliar au fost confirmaţi cu noul coronavirus în Harghita, transmite Agerpres. De asemenea, se află în carantină 33 de elevi, şase cadre didactice şi câte un angajat din categoriile personalului didactic auxiliar şi personalului nedidactic.
Inspectorul şcolar general adjunct a precizat că aceste infectări nu s-au produs la şcoală, întrucât cursurile au început de câteva zile, în unităţile de învăţământ fiind luate toate măsurile de siguranţă sanitară.

Opt elevi şi şase angajaţi în unităţi de învăţământ din Constanţa, confirmaţi cu COVID-19

Opt elevi şi şase angajaţi în unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa au fost confirmaţi cu COVID-19 după reluarea cursurilor, testele fiind făcute în afara şcolilor.
Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa a anunţat, joi, că, de la reînceperea şcolii în format fizic, în judeţul Constanţa opt elevi au fost confirmaţi cu Sars-Cov 2. De asemenea, şase persoane angajate în unităţile de învăţământ au fost confirmate cu COVID. “Facem menţiune toate cazurile prezentate mai sus s-au testat în afara unităţilor de învăţământ”, a anunţat DSP Constanţa.

Dolj: Un elev, un student şi un cadru didactic au fost confirmaţi cu COVID-19

Un elev, un student şi un cadru didactic au fost confirmaţi cu COVID-19.Potrivit unui comunicat al Prefecturii Dolj. îÎn ultimele 24 de ore au fost confirmate în judeţ 75 de cazuri noi de COVID-19. Între cazurile confirmate sunt un elev, un cadru didactic şi un student.

Primul caz de COVID-19 după redeschiderea școlilor, confirmat la Școala Sfântul Andrei din Capitală

Primul caz de COVID-19 după redeschiderea școlilor a fost confirmat la Școala Sfântul Andrei din Sectorul 6 al Capitalei, unde a fost testat pozitiv un elev.

Primul caz confirmat este o fetiță de clasa a II-a, dintr-un colectiv cu 28 de elevi, dintre care doi au ales varianta online. Bunica fetiței a fost confirmată luni cu Covid-19, iar fetița marți, zi în care ea nu a mai mers la școală.

Ulterior, alți trei elevi de ciclu primar și un cadru didactic, din patru școli diferite din Sectorul 4, au fost confirmați cu COVID-19, a precizat purtătorul de cuvânt al primăriei Sector 4, Violeta Boerescu.
„Conform noului ordin comun, în cele trei clase, dat fiind faptul că vorbim de ciclul primar, cursurile se suspendă 14 zile”, a precizat Boerescu.

S-a mai înregistrat și un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus în rândul profesorilor

În afara celor trei cazuri confirmate în rândul elevilor, s-a mai înregistrat și un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus în rândul profesorilor de la Școala Gimnazială nr.129, se mai arată în comunicat,

Astfel, în total la acest moment, la patru zile după începerea școlilor în format fizic, există cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus în 5 școli diferite în Capitală – patru elevi și un profesor.


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS