8.6 C
Craiova
luni, 8 martie, 2021
Știri de ultima oră Educatie Testele PISA pentru elevi vor evalua o nouă competență -cheie

Testele PISA pentru elevi vor evalua o nouă competență -cheie

Următoarea evaluare PISA pe teme științifice, programată în 2025, va considera cercetarea, evaluarea și folosirea informației științifice în luarea deciziilor drept o competență-cheie pentru elevi, arată directorul departamentului pentru Educație al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), Andreas Schleicher. Acesta face precizarea într-un articol despre educația pe teme legate de schimbări climatice, context în care arată, între altele, că cei doar o mică parte dintre elevii din România și alte țări din regiune, participanți la evaluarea PISA 2018, apreciau că pot face ceva legat de problemele lumii.

Ce va însemna evaluarea capacității de folosire a informațiilor științifice, la evaluarea PISA pentru științe, din 2025? Scrie Andreas Schleicher:

  • ~De exemplu, va verifica măsura în care elevii pot să facă distincția între afirmații bazate pe dovezi științifice, pe de o parte, și opinii, pe de altă parte, să construiască argumente bazate pe date pentru a sprijini concluzii științifice, să analizeze critic erori în argumentații legate de știință și să justifice decizii cu ajutorul unor argumente științifice”.
  • Potrivit lui Andreas Schleicher, școlile trebuie să facă mai multe pentru a-i sprijini pe elevi să-și dezvolte responsabilitatea și încrederea că pot schimba lucrurile. “Doar așa pot tinerii să-și dezlănțuie cunoștințele și energia să clădească orașe durabile, să înceapă afaceri durabile, să împingă frontierele inovării pentru tehnologii verzi, să își regândească stilul de viață, să sprijine politici responsabile ecologic și, cel mai important, să atingă un echilibru între răspunsurile la nevoile prezentului și asigurarea capacității generațiilor viitoare de a răspunde propriilor nevoi”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Doar Barca a profitat în etapa 26. Atletico şi...

Etapa a 26-a din LaLiga s-a dovedit benefică doar...

ȘTIRI GdS

Sindicaliștii ripostează împotriva renunțării la titularizarea definitivă

Sindicaliștii ripostează împotriva renunțării la titularizarea definitivă

Examenele naționale se vor susține cu prezență fizică, indiferent...

​Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, spune că examenele naționale se vor desfășura la data programată, cu prezența fizică a elevilor, indiferent de evoluția epidemiei de coronavirus.

Ce școli din Dolj își trimit elevii acasă

Explozia cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în tot mai multe şcoli din Dolj duce la închiderea a tot mai multe unităţi de învăţământ. Comitetul...

Opt elevi şi doi profesori din Dolj, confirmaţi cu...

Opt elevi şi doi profesori din Dolj, confirmaţi cu Covid 19

Concursul pentru directorii de şcoli se va organiza cel...

Concursul pentru directorii de şcoli se va organiza până în iunie sau în octombrie-noiembrie

Vâlcea: 72 de unități școlare sunt în scenariul 3

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea a anunțat scenariile de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ. Avem următoarea situație în...