6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMinistrul Sorin Cîmpeanu anunță testele de antrenament

Ministrul Sorin Cîmpeanu anunță testele de antrenament

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că programa examenelor naţionale va trebui corelată cu realităţile din educaţie.

„Programa de examen va trebui să fie corelată cu realităţile din educaţie. Pentru asta avem nevoie de rezultatul testelor, avem nevoie să identificăm unde sunt problemele şi avem nevoie de o adaptare a tematicii de examen care să fie cunoscută din timp. Pentru asta vom lansa o serie de teste de antrenament, vom vedea care sunt rezultatele. Ne vom apleca cu maximă atenţie asupra corelării programei pentru examenele naţionale – Evaluare Naţională şi Bacalaureat – şi vom anunţa acest lucru din timp”, a spus Cîmpeanu, la Digi FM.

El a afirmat că Ministerul Educaţiei îşi asumă responsabilitatea încheierii situaţiei şcolare în acest an şi organizarea examenelor naţionale.

„În niciun caz nu trebuie să avem o generaţie pierdută. Acest lucru este inacceptabil. În acelaşi timp, nu are niciun sens să nu recunoaştem că această pandemie a adus pierderi mari în sistemul de educaţie nu numai în România, în orice stat european şi nu numai la nivel european. (…) Generaţie pierdută sub nicio formă nu va trebuie să existe. (…)

Ministerul Educaţiei îşi asumă responsabilitatea încheierii situaţiei şcolare în acest, îşi asumă organizarea examenelor naţionale”, a menţionat Cîmpeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS