6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieCîțu: O decizie fermă privind redeschiderea școlilor o vom lua pe 2 februarie

Cîțu: O decizie fermă privind redeschiderea școlilor o vom lua pe 2 februarie

Premierul Florin Cîțu a declarat astăzi că „o decizie fermă” privind redeschiderea școlilor va fi luată pe 2 februarie. În această perioadă se urmăriește evoluția pandemiei.

„Vrem, ca toată lumea, să fie deschise şcolile şi economia să fie deschisă. Nu contează, însă, ce vreau eu. Contează care este situaţia din punct de vedere al sănătăţii. Nu putem să relaxăm prea mult condițiile şi apoi să punem presiune pe sistemul medical”, a mai declarat premierul, potrivit HotNews.

Decizia deschiderii școlilor va fi luată în funcție de rata de infectare din fiecare localitate

Majoritatea școlilor din România vor fi deschise din 8 februarie, adică din semestrul al doilea. Decizia va fi luată în funcție de rata de infectare din fiecare localitate, a anunțat, în 14 ianuarie, președintele Klaus Iohannis.

În localitățile care se încadrează în „scenariul verde”, toate școlile se redeschid fizic

În localitățile care se încadrează în „scenariul verde”, toate școlile se redeschid fizic. În localitățile care se încadrează în „scenariul galben” vor merge la școală elevii din ciclul primar și cei din clasele terminale, precum și copiii de grădiniță. Dacă localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă fizic la cursuri copiii de grădiniță și de ciclu primar. Ceilalți nu mai merg la școală.

Ce înseamnă scenariul verde, galben sau roșu

Scenariul verde – rata de infectare între 0 și 1,5 la mia de locuitori

Scenariul galben – rata de infectare între 1,5 și 3 cazuri la mia de locuitori

Scenariul roșu – rată de infectare peste 3

În localitățile din scenariul verde – toate școlile se redeschid fizic.

În localitățile din scenariul galben – vor merge fizic la ore copiii de grădiniță, cei din ciclul primar și cei din anii terminali, adică din clasele a VIII-a și a XII-a. Ceilalți vor face în continuare ore online.

În localitățile din scenariul roșu – vor merge o vreme la cursuri copiii de grădiniță și cei din ciclul primar, iar ceilalți fac ore online.

Dacă rata de infectare trece de 6, localitatea se carantinează și se închid toate școlile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS