1 C
Craiova
duminică, 7 martie, 2021
Știri de ultima oră Educatie Cîmpeanu: 80.000 de dascăli s-au înscris până acum pentru vaccinarea împotriva Covid-19

Cîmpeanu: 80.000 de dascăli s-au înscris până acum pentru vaccinarea împotriva Covid-19

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunță că, până în acest moment, 80.000 de cadre didactice s-au înscris pentru vaccinarea împotriva COVID-19. 6.000 și-au făcut deja prima doză. Părinții și elevii vor afla marțea viitoare dacă școlile se vor redeschide începând cu 8 februarie, a adăugat ministrul.

Totodată, Sorin Cîmpeanu a prezentat și cele trei scenarii în funcție de care elevii vor merge fizic la cursuri sau vor reveni la școala online, potrivit Digi24.

„Ne dorim ca școala să înceapă, conform celor anunțate, în 3 scenarii. Este vorba de scenariul verde (toate școlile deschise); scenariul galben (grădinițe, învățământ primar plus clasele VI-VIII și XII-XIII, de asemenea cu prezență fizică); și scenariul roșu (cu rata de infectare peste 3 la mie, dar nu mai mult de șase la mie. La peste șase la mie intră în carantină întreaga localitate – vor merge fizic toți copiii de grădiniță și elevii din învățământul primar). Universitățile, beneficiind de autonomie universitară, vor lua propriile decizii”, a declarat ministrul. 

Tot mai mulți profesori iau decizia de a se imuniza

De asemenea, ministrul Educației spune că tot mai mulți profesori iau decizia de a se imuniza. Asta, după ce, la începutul lunii, un sondaj arăta că aproape jumătate dintre dascăli refuză să se imunizeze sau ezită să ia o decizie.

„În etapa a doua, procentul celor cu disponibilitate de vaccinare a crescut semnificativ. Până acum, nu a început un proces dedicat sectorial pentru personalul din învățământ. Conform discuțiilor cu coordonatorul campaniei de vaccinare, înainte de 8 februarie se va începe și un proces cu <<prioritate sistemică>> pentru personalul din învățământ”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Andrei Ivan: „Am fost puțin obosiți după meciul din...

Atacantul Universității Craiova, Andrei Ivan, s-a bucurat pentru victoria...

ȘTIRI GdS

Ce școli din Dolj își trimit elevii acasă

Explozia cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în tot mai multe şcoli din Dolj duce la închiderea a tot mai multe unităţi de învăţământ. Comitetul...

Opt elevi şi doi profesori din Dolj, confirmaţi cu...

Opt elevi şi doi profesori din Dolj, confirmaţi cu Covid 19

Concursul pentru directorii de şcoli se va organiza cel...

Concursul pentru directorii de şcoli se va organiza până în iunie sau în octombrie-noiembrie

Vâlcea: 72 de unități școlare sunt în scenariul 3

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea a anunțat scenariile de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ. Avem următoarea situație în...

Ministrul Educaţiei intenţionează să scoată titularizarea din învăţământ

Ministrul Educaţiei intenţionează să scoată titularizarea din învăţământ

Înscrierea la orele remediale va fi prelungită pe termen...

Ministrul Educației prelungește termenul până la care elevii se pot înscrie la acțiunile remediale din programul școala după școală. Până acum s-au înscris doar...