-0.9 C
Craiova
marți, 19 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Educatie Ce soluții propune Ministerul Educației pentru încheierea mediilor școlare la finalul semestrului întâi

Ce soluții propune Ministerul Educației pentru încheierea mediilor școlare la finalul semestrului întâi

Aproape 65.000 de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate pe semestrul I. Situația nu va rămâne așa, promit autoritățile, care vin și cu o soluție.

Sunt de patru ori mai mulți elevi aflați în această situație, față de câți s-ar fi înregistrat într-un an obișnuit, în care orele s-ar fi desfășurat în sistemul clasic. Cauza principală a acestui record o reprezintă lipsa accesului la cursurile online, potrivit Ministerului Educației.

Profesorii  trebuie să organizeze planuri personalizate de lecții pentru fiecare disciplină

Ministerul Educației anunță că, în perioada următoare, profesorii  trebuie să organizeze planuri personalizate de lecții pentru fiecare disciplină, pentru a se putea recupera din materia pierdută. În plus, se prelungește termenul până la care elevilor aflați în această situație le pot fi încheiate mediile pe semestrul I, cu doar două note.

Soluțiile propuse pentru încheierea mediilor

Desfășurarea de activități remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanțare pentru plata cadrelor didactice.

Prelungirea perioadei de încheiere a situațiilor școlare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea.

Posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul de ore alocate săptămânal fiecărei discipline.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Viitorul lui Rednic a ținut-o în „șah“ pe FCSB....

Viitorul și FCSB au încheiat la egalitate, scor 2-2,...

ȘTIRI GdS

Studenții cer creșterea bugetului pentru universități

Alianța organizațiilor studențești cere creșterea bugetului pentru universități

În Dolj, peste 50% dintre profesori refuză vaccinarea

În Dolj, peste 50% dintre profesori refuză vaccinarea

Consiliul Elevilor: Se pregătesc tăieri masive ale numărului de...

Consiliul Naţional al Elevilor atrage atenţia, într-un comunicat de presă, că se pregătesc tăieri masive ale numărului de clase din diferite unităţi de învăţământ...

”Vânătoarea” de catedre de la Colegiul ”Carol I”

”Vânătoarea” de catedre de la Colegiul ”Carol I”

Ministerul Educației, anunț despre programarea profesorilor la vaccinarea anti-COVID-19

Ministerul Educației a informat inspectoratele școlare că fiecare unitate de învățământ preuniversitar va trebui să desemneze o persoană pentru înregistrarea cadrelor didactice și a...

Ministrul Educației: Propun un tarif de 100 de lei...

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat vineri în interviu pentru HotNews.ro că va propune un tarif de 100 de lei pe oră pentru profesorii...