6.9 C
Craiova
sâmbătă, 6 martie, 2021
Știri de ultima oră Educatie 400.000 de elevi din 3 milioane nu au acces la internet

400.000 de elevi din 3 milioane nu au acces la internet

400.000 de elevi din trei milioane nu au acces la internet în locuințele lor deoarece comunitățile în care trăiesc nu beneficiază de acest serviciu. Declarația a fost făcută astăzi de subsecretarul de stat în Ministerul Educației și Cercetării (MEC), Jean Badea, la prezentarea strategiei de digitalizare a educației din România.

Subsecretarul de stat în Ministerul Educației și Cercetării a precizat că speră ca în doi ani toți acești elevi să aibă acces la internet.

„Aproximativ 400.000 de elevi la momentul acesta nu au acces la internet din 3 milioane. (…) Nu au acces acasă. Este vorba de comunitățile care nu au acces la momentul acesta la internet. Ne interesează fiecare elev în parte și un elev, dacă nu are, noi trebuie să susținem măsuri inclusiv pentru un elev. Nu putem să spunem că sunt puțini elevi și nu ar trebui să susținem niște măsuri pentru ei doar pentru că sunt mai puțini. Sper ca în doi ani, din discuțiile pe care le avem, în funcție și de prognoza pe care și Ministerul Comunicațiilor a făcut-o în doi ani vom avea internet în toate comunitățile”, a declarat Jean Badea, potrivit HotNews.

Autoritățile ar putea acorda vouchere elevilor care nu își permit plata unui abonament la internet

Jean Badea a menționat că autoritățile ar putea acorda vouchere elevilor care nu își permit plata unui abonament la internet, care să acopere contravaloarea acestuia.
”Pentru a susține procesul de educație, măsurile pe care le vizăm sunt acelea de a avea tehnologie și infrastructură adecvată. Un telefon nu este potrivit pentru învățarea pe termen lung în online. Conexiunile mai jos de 4G nu pot susține învățarea în format sincron. Targetul pe care ni l-am propus este ca fiecare elev să beneficieze de conexiune minim 4G în ideea în care să existe o viteză suficientă că să poată participa inclusiv la lecții sincron ca să poată accesa cum trebuie resursele, platformele educaționale”, a explicat acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gorj: Șapte incendii de vegetație uscată și pădure în...

Pompierii gorjeni intervin vineri seară la șapte incendii de...

ȘTIRI GdS

Ce școli din Dolj își trimit elevii acasă

Explozia cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în tot mai multe şcoli din Dolj duce la închiderea a tot mai multe unităţi de învăţământ. Comitetul...

Opt elevi şi doi profesori din Dolj, confirmaţi cu...

Opt elevi şi doi profesori din Dolj, confirmaţi cu Covid 19

Concursul pentru directorii de şcoli se va organiza cel...

Concursul pentru directorii de şcoli se va organiza până în iunie sau în octombrie-noiembrie

Vâlcea: 72 de unități școlare sunt în scenariul 3

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea a anunțat scenariile de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ. Avem următoarea situație în...

Ministrul Educaţiei intenţionează să scoată titularizarea din învăţământ

Ministrul Educaţiei intenţionează să scoată titularizarea din învăţământ

Înscrierea la orele remediale va fi prelungită pe termen...

Ministrul Educației prelungește termenul până la care elevii se pot înscrie la acțiunile remediale din programul școala după școală. Până acum s-au înscris doar...