9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljISJ Dolj cumpără laptop-uri de 436.000 de euro

ISJ Dolj cumpără laptop-uri de 436.000 de euro

Inspectoratul Școlar Județean Dolj face licitație pentru achiziție de dispozitive tip laptop, în valoare de peste 436.000 de euro.

Laptop-urile pe care vrea să le cumpere Inspectoratul Școlar Județean Dolj se vor folosi pentru a asigura desfășurarea activităților didactice on-line. Banii sunt alocați din fonduri bugetare, iar suma este de  2.139.201, 68 lei, echivalentul a puțin peste 436.000 de euro. Din acești bani ar trebui să fie achiziționate 1.019 dispozitive tip laptop.

Ofertele trebuie depuse până pe 23 decembrie. Criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate-preț. Potrivit inspectorilor școlari din cadrul ISJ Dolj, dispozitivele vor fi distribuite către toate unitățile școlare care mai apoi vor stabili beneficiarii.

” Dispozitivele -laptop care se vor achiziționa prin licitație vor fi distribuite tuturor unităților școlare din județul Dolj, care le vor lua în custodie. A fost făcută o repartizare parțială asupra căreia mai pot interveni modificări, pentru că avem unități școlare care au mai primit între timp astfel de dispozitive din alte surse. Distribuirea laptop-urilor se va face proporțional cu numărul personalului unității școlare și cu activitățile pe care le desfășoară. Dispozitivele laptop vor fi folosite pentru școala online. Caracteristicile tehnice sunt conform celor de la Ministerul Educației. Fiecare unitate școlară va stabili dacă le va distribui apoi elevilor sau cadrelor didactice ”, a precizat Alexandru Gâdăr, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Dolj.

Condiții pentru operatorii economici care vor intra la licitație

Operatorii economici care vor să se înscrie la licitația ISJ Dolj pentru achiziție de dispozitive- laptop trebuie să îndeplinească anumite condiții, legate de cifra de afaceri și contractele pe care le-au avut în ultimii doi -trei ani.

”Operatorii economici au înregistrat o cifră de afaceri medie anuală care vizează activitatea în ultimii 2 ani (2018, 2019) cel puțin egală cu valoarea estimată totală a contractului pentru care se depune oferta, respectiv 2.139.201, 68 lei. În ultimii trei ani raportați la termenul limită de depunere a ofertelor au fost livrate produse similare – calculatoare portabile sau produse IT, în valoare cumulată de cel puțin 2.139.201 lei din maxim cinci contractate”, sunt condițiile impuse de ISJ Dolj în licitația deschisă.

Până acum unitățile școlare din Dolj nu au mai beneficiat de laptop-uri. ”Au mai fost achiziționate doar tablete prin diverse proiecte europene. Acestea au fost distribuite doar elevilor pentru activități online”, a mai precizat inspectorul școlar general adjunct, Alexandru Gîdăr. Sunt așteptate însă și 8.684 de tablete de la Ministerul Educației pentru elevii din Dolj  care ar fi trebuit să ajungă până la sfâșitul lunii noiembrie. Conform ultimelor date, acestea vor ajunge la ISJ Dolj săptămâna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS