14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUniversitatea din Craiova va asigura tablete pentru studenți, din fonduri europene

Universitatea din Craiova va asigura tablete pentru studenți, din fonduri europene

Cursurile online reprezintă o provocare și pentru Universitatea din Craiova, în privința asigurării dotărilor necesare studenților. Pentru cursanții cu probleme sociale, Universitatea din Craiova a făcut acte adiționale la proiectele educaționale pe care le are în derulare și le-a oferit tablete și servicii de internet și anunță că va face în continuare astfel de achiziții tot din fonduri europene.

În prezent, câteva zeci de studenți cu probleme sociale au tablete oferite de Universitatea din Craiova, pentru a participa la cursurile online.

”Universitatea din Craiova identifică soluţii instituţionale pentru a sprijini studenţii cu situaţii sociale deosebite. Pentru a îmbunătăţi accesul la cursurile on-line, echipele celor 12 proiecte de tip ROSE destinate studenţilor din anul I au solicitat realizarea unui act adiţional prin care sumele destinate vizitelor să fie transferate pentru achiziţia de tablete şi servicii de internet, iar ultimele 5 proiecte ROSE pentru studenţi au demarat activitatea de achiziţie a tabletelor şi a serviciilor internet. În prezent, două proiecte au realizat achiziţia a 40 de tablete, distribuite studentilor cu probleme sociale, care participă la cursurile remediale.Mai mult, prin Proiectul ”Rose Şcoală de vară” de la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică s-au asigurat tablete pentru 25 de elevi, tablete care au rămas în posesia lor şi le folosesc acum în educaţie”, se arată într-un răspuns al reprezentanților Universității din Craiova pentru GdS pe tema tabletelor pentru studenți.

Alte 450 de tablete vor fi achiziționate pe un nou proiect

Pentru a acoperi în continuare tablete și pentru ceilalți studenți se va apela însă tot la fonduri europene.

”Universitatea din Craiova scrie un proiect dedicat educaţiei responsabile prin care va reuşi să asigure studenţilor cu probleme sociale atât suport tehnic pentru educaţie, cât şi soluţii instituţionale pentru protecţia sanitară (sisteme de filtrare aer, nebulizatoare etc.). În total vor fi achiziționate peste 450 de tablete cu servicii de internet aferente”, au mai precizat reprezentanții Universității din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS