14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudețul Dolj va primi peste 8.600 de tablete pentru elevi

Județul Dolj va primi peste 8.600 de tablete pentru elevi

Ministrul Educației a anunțat că va începe distribuirea celui de al doilea lot de tablete pentru elevi, care va fi de 108.000 de dispozitive. Astfel de tablete vor ajunge și în județul Dolj. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj vor fi distribuite 8.684 de tablete pentru elevi care vor ajunge spre sfârșitul lunii noiembrie.

Tabletele pentru județul Dolj vor fi distribuite pe baza necesarului din luna martie raportat de unitățile școlare.

”Județul Dolj va primi 8.684 de tablete care vor veni până pe 28 noiembrie. Cu aceste tablete se va acoperi necesarul raportat de unitățile de învățământ în luna martie. Județul Dolj a primit cu 500 de dispozitive peste ce s-a raportat. Între timp au mai fost făcute și alte raportări de către unitățile școlare”, a precizat inspectorul școlar Nicoleta Lițoiu, purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj.

Vor fi decontate însă și tabletele care au fost cumpărate de primării. ”Sunt și unități administrativ-teritoriale care au cumpărat astfel de dispozitive. Au fost cumpărate astfel tablete în localități precum Cârcea, Siliștea Crucii, Seaca de Câmp, Vârvoru de Jos, Dioști, Radovan, Giurgița, Melinești, Galicea Mare. De asemenea, sunt și multe proiecte făcute de primării și școli pentru a cumpăra astfel de dispozitive. Prin HG 576/2020 vom achiziționa și 1.019 de laptop-uri care vor fi distribuite unităților școlare.”, a mai precizat inspectorul școlar Nicoleta Lițoiu.

Reprezentanții ISJ Dolj spun că odată ce vor fi distribuite însă cele 8.684 de tablete la nivelul județului nu ar mai trebui să existe probleme în ceea ce privește dispozitivele necesare elevilor pentru școala online.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS