22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCum pot primi consiliere elevii și părinții din Dolj

Cum pot primi consiliere elevii și părinții din Dolj

Ministerul Educației a stabilit că, pe perioada cât vor fi suspendate cursurile la școală, elevii și părinții pot primi consiliere pe diverse probleme. În Dolj, consilieea se va face online după ce solicitanții vor apela la cadrele didactice de la Centrul Județean pentru Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Dolj.

La nivelul județului Dolj, elevii și părinții pot beneficia de consiliere psihopedagogică zilnic în intervalul orar 8.00-16.00. ”Consilierea se va face pe platformă, după ce părinții sună la numărul de telefon afișat public. După ce apelează numărul respectiv ei vor fi sunați înapoi și se va face o programare. În această perioadă se oferă consiliere pe probleme de adaptare la activitățile online și pentru a preveni diferite comportamente și atitudini care împiedică elevii să-și desfășoare activitatea. Se va discuta și despre cum își pot organiza timpul, o temă foarte mare, care implică inclusiv discuții despre educație pentru sănătate. Consilierea este necesară pentru că

este o perioadă în care copiii nu mai participă la activități extrașcolare care implicau și socializarea. Acum copiii trebuie să desfășoare activități individuale. În această perioadă în care totul este online elevii trebuie să se și plimbe și să știe și cât să stea la calculator în afara orelor de curs și să își găsească activități pe care să le desfășoare în funcție de aptitudini. Se va oferi însă consiliere pe orice temă ”, a precizat Alina Dascălu, director CJRAE Dolj.

Numărul de telefon la care pot suna părinții este 0768.809.744 . De asemenea, părinții pot să scrie și pe adresa de email [email protected].

Profesorii consilieri vor participa și la orele de dirigenție

Profesorii consilieri vor participa și la orele de dirigenție. ”Pentru orele de dirigenție nu este o tematică anume. ”Profesorul consilier va discuta înainte de a participa la oră cu profesorul diriginte pentru a stabili ce temă vor aborda. Tema aleasă este pentru a rezolva o problemă specifică clasei la care consilierul pshipedagogic este invitat”, a precizat Alina Dascălu, director CJRAE Dolj.

Elevii din clasele terminale vor beneficia și de consiliere pentru orientare în carieră. ”O să ne facem un program pe Zoom prin care să ne stabilim periodic intervenții la clasele a VIII-a și a XII-a privind orientarea în carieră pentru că acum nu se mai poate face acea caravană a ofertelor școlare. În aceste condiții vom stabili împreună cu managerii de unități școlare când și cum o intrăm să discutăm cu elevii din clasele terminale”, a mai spus directorul CJRAE Dolj. În prezent, pentru activitățile de consiliere psihopedagogică.

Echipa CJRAE Dolj se va mări

În această perioadă de activitățile de consiliere a părinșilor și elevilor se vor ocupa 50 de cadre didactice. ”În cazul în care la școala de la care provine elevul sau părintele elevului care cere sprijin eeexistă consilier școlar activitatea se va direcționa spre respectivul profesor. Dacă unitatea de învățământ nu are consilier atunci solicitanții vor fi preluați de un alt profesor al CJRAE. În prezent avem 50 de cadre didactice care se pot ocupa de activitățile de consiliere”, a mai precizat directorul CJRAE Dolj. Echipa Centrului de Asistență Educațională Dolj va crește.

”Inspectoratul Școlar Județean Dolj a aprobat creșterea organigramei cu încă 25 de posturi care vor fi ocupate prin concurs național. Vor avea acces cadre didactice care au absolvit specializările psihologie, sociologie sau pedagogie”, a mai precizat Alina Dascălu, managerul CJRAE Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS