2.3 C
Craiova
duminică, 4 decembrie, 2022
Știri de ultima orăEducatieElevii solicită MEC reluarea olimpiadelor școlare

Elevii solicită MEC reluarea olimpiadelor școlare

Reprezentanții mai multor asociații ale elevilor din țară cer Ministerului Educației și Cercetării (MEC) reluarea olimpiadelor școlare. În opinia elevilor, acestea pot fi organizate în condiții de siguranță, iar anularea lor „va demoraliza extrem de tare elevii care au obținut rezultate bune”

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) contestă decizia Ministerului Educației și Cercetării de a proroga desfășurarea olimpiadelor școlare, potrivit stiri.tvr.ro.

Reacția elevilor vine după ce ministrul Educației, Monica Anisie, a semnat, marți, un ordin cu privire la anularea concursurilor școlare ce aveau să se desfășoare pe parcursul anului școlar 2020-2021.

Reprezentanții elevilor propun ca olimpiadele să se susțină în unitățile de învățământ, cu măsurile de protecție necesare

Elevii spun că aceste competiții se pot susține într-un mod sigur. Reprezentanții elevilor propun ca olimpiadele să se susțină în unitățile de învățământ, cu măsurile de protecție necesare și sub supravegherea cadrelor didactice.

„Ceea ce trebuie modificat la vechiul format este deplasarea elevilor pentru etapele județene/naționale. O soluție ar fi ca elevul să susțină probleme în unitatea de învățământ la care este școlarizat, ori în localitatea de domiciliu. Aducem la cunoștință faptul că etapele internaţionale au fost organizate în contextul pandemiei din perioada martie 2020 până la data prezentă, prin platforme digitale, iar la acestea au participat ţări vecine României (Republica Moldova, Serbia, Bulgaria și Ucraina), precum și alte țări afectate de acest virus (Spania, Italia, SUA și China).

Având în vedere faptul că suntem printre singurele țări care au luat măsuri de suspendare a acestor concursuri, solicităm ferm desfășurarea olimpiadelor școlare”, se arată într-un comunicat al asociațiilor elevilor.

„O a doua anulare a olimpiadelor va demoraliza extrem de tare elevii care au obținut rezultate bune”

În acest sens, asociațiile de elevi din țară solicită ministrului Educației Monica Anisie să reia demersurile necesare pentru organizarea olimpiadelor școlare.

„O a doua anulare a olimpiadelor va demoraliza extrem de tare elevii care au obținut rezultate bune. Numărul olimpicilor nu este atât de mare încât infrastructura școlară să nu permită desfășurarea în condiții de siguranță. Cu eforturi minime se pot organiza competițiile pentru care elevii au muncit extrem de mult. Elevii nu ajung la performanță datorită școlii românești, ci cu multe resurse financiare din familiilor”, a declarat Andreea-Sabina Spătariu, președinte AEC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS