23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn singur post de medic în Dolj pentru candidații la rezidențiat

Un singur post de medic în Dolj pentru candidații la rezidențiat

Pe 15 noiembrie se va desfășura concursul de intrare în rezidențiat care se va desfășura în șase centre universitare. La nivel național la acest concurs s-au înscris 11.949 de candidați. Aceștia au la dispoziție 443 de posturi pe perioadă nedeterminată și 6513 locuri care înseamnă angajare doar pe durata rezidențiatului. În Dolj un singur spital a scos post la concurs În rest, absolvenții de Medicină din Craiova pot candida pentru posturi din alte județe în ordinea mediei sau vor ocupa un loc pe perioadă determinată.

Ministerul Sănătății organizează concurs de intrare în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie pe 15 noiembrie 2020. Concursul se desfășoară în centrele universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Concursul se desfășoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore.

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor sau a posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor și a posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

Rezidențiatul pe loc înseamnă contract pe perioadă determinată

Medicii, medicii dentiști sau medicii stomatologi și farmaciștii care devin rezidenți pe locuri încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidențiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidențiat.

Medicii, medicii dentiști/medicii stomatologi și farmaciștii care devin rezidenți pe post încheie contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată cu unitatea sanitară publică ce a publicat postul respectiv, cu respectarea prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, aprobată prin Legea nr. 103/2012, cu modificările și completările ulterioare.

Ce locuri și posturi sunt în Dolj și la nivel național

Pentru acest concurs, la nivel național sunt 443 de posturi în unitățle sanitare de stat.

Județul Dolj are un singur post pentru medic, la Spitalul Orășenesc Dăbuleni, compartimentul Boli Infecțioase.

În rest, la centrul de concurs de la Craiova mai sunt opt posturi pentru medici și trei posturi de farmaciști în spitale din Mehedinți și Gorj.

La acestea se adaugă 305 locuri la Medicină, 89 de locuri la Medicină Dentară și 97 la Farmacie.

La nivel național sunt 4.080 de locuri la Medicină, 1.219 locuri la Medicină Dentară și 1.214 la Farmacie.

În Dolj sunt 1.166 de candidați la rezidențiat dintre care mai mult de jumătate, respectiv 596 candidează pentru un loc sau post la Medicină, 239 la Medicină Dentară și 331 la Farmacie. Concursul se desfășoară la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova.

Candidații vor intra în săli începând cu ora 8.30

Conform metodologiei, în ziua concursului,  candidații pot intra în sala în care au fost repartizați începând cu ora 8.30.

La intrare candidații au obligația de a purta masca medicală. în cazul în care nu dețin acest dispozitiv, vor primi din partea organizatorilor o mască medicală la intrarea în clădirea de concurs și se legitimează în fața șefului de sală cu buletinul/cartea de identitate sau pașaportul, documente ce trebuie să fie în termen de valabilitate.

Cei fără un astfel de document valabil nu sunt primiți în sala de concurs.

Masca medicală va fi purtată de candidați și supraveghetori/șeful de sală pe toată durata concursului până la părăsirea clădirii unde au fost repartizați.

Supraveghetorii și, respectiv, șefii de sală vor purta și mănuși chirurgicale. Din motive de securitate epidemiologică candidații nu se pot strânge în grupuri mai mari de 3 persoane.

Colectarea măștilor purtate se va face în locuri speciale, semnalizate corespunzător de organizatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS