5.1 C
Craiova
miercuri, 7 decembrie, 2022
Știri de ultima orăEducatieAnisie, despre închiderea școlilor: Trebuie să ne gândim la siguranța copiilor, dar și a părinților

Anisie, despre închiderea școlilor: Trebuie să ne gândim la siguranța copiilor, dar și a părinților

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat sâmbătă că rata de infectare pentru elevi și profesori este sub 1%, dar măsura închiderii școlii a fost luată de Guvern pentru că, potrivit studiilor, copiii sunt buni transmițători ai virusului și ”trebuie să fim solidari cu medicii”.

”La momentul acesta, rata de infectare pentru elevi și cadrele didactice este sub 1%, conform datelor primite de Ministerul Educației de la Direcția de Sănătate Publică. Este important pentru noi toți ca acești copii să rămână sănătoși, pentru ca să-și continue educația”, a explicat Anisie la Știrile ProTv.

Întrebată de ce se închid școlile, Anisie a declarat că Guvernul a luat această măsură ”pentru că trebuie să ne gândim la sănătatea și siguranța copiilor, dar și a părinților”. ”Studiile realizate de epidemiologi arată că sunt foarte buni transmițători copiii. La momentul acesta, rata de infectare în școli este foarte mică și am mai spus lucrul acesta, că nu în spațiul școlii există pericolul de îmbolnăvire, ci în afară. Am văzut din primele zile ale anului școlar părinți care se aflau la porțile școlilor fără să poarte mască, trebuie să luăm în calcul și traficul din marile orașe”, a spus Monica Anisie.

Anisie: Trebuie să fim solidari cu medicii

Potrivit acesteia, închiderea școlilor este și o măsură de solidaritate cu medicii din spitale. ”În ultimele săptămâni au crescut cazurile de îmbolnăvire, numărul de infectări este din ce în ce mai mare, uitați-vă la spitalele din România. Trebuie să fim solidari cu medicii, luăm astfel de măsuri, de suspendare a cursurilor față în față în unitățile de învățământ, complementar cu posibilitatea ca activitățile desfășurate de părinți să fie în regim de telemuncă. Prin urmare, părinții muncesc de acasă, copiii își continuă educația de acasă”, a mai spus ministrul Educației.

Reamintim că toate școlile din România vor trece în online, iar circulația pe timpul nopții va fi restricționată începând de luni.

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS