10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStudiu al sindicatului Spiru Haret: 66% dintre cadrele didcatice au nevoie de cursuri pentru a preda online

Studiu al sindicatului Spiru Haret: 66% dintre cadrele didcatice au nevoie de cursuri pentru a preda online

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a făcut un chestionar la care au participat 8.500 de cadre didactice, iar principala concluzie a acestui studiu este că 66,2% dintre repondenţi spun că au nevoie de cursuri de perfecționare pentru a putea preda online.

Sindicaliștii „Spiru Haret ” au relizat chestionarul „Şcoala în pandemie” în perioada 27 octombrie- 2 noiembrie. La acest chestionar au participat 8500 de cadre didactice. Una din întrebări a fost despre derularea cursurilor online, la care 66,2% dintre cadrele didactice spun că au nevoie de cursuri de perfecționare pentru a putea preda în format online.

În chestionar au fost şi întrebări despre implicarea autorităţilor locale şi cum a fost gestionată situaţia, iar 45,7% dintre repondenți afirmă că autoritățile locale nu au ajutat în niciun fel școala în această perioadă.

Probleme sunt şi la nivelul şcolilor.   16,8% dintre repondenți spun că unitățile de învățământ nu au pus la dispoziție cadrelor didactice măști și materiale igienico-sanitare. Profesorii au semnalat şi faptul că au fost obligaţi să-și achiziționeze un laptop/tabletă pentru a putea preda. 37% din cadrele didactice au fost obligate să-şi cumpere aparatura necesară şcolii online. Concluziile studiului au fost şi că şcolile nu au fost pregătite pentru această situație excepțională. Este nevoie urgentă de o analiză la nivelul fiecărei unități de învățământ pentru ca predarea în sistem hibrid și online să funcționeze. Ca şi măsuri cadrele didactice propun ca atât autoritățile locale, cât și cele centrale trebuie să aloce fonduri substanțiale pentru a permite  să desfășoare un act educațional de calitate și pentru a garanta accesul tuturor preșcolarilor/elevilor la cursuri, indiferent cum se desfășoară acestea – fizic, hibrid sau online.

De asemenea, înstudiu este semnalat că  este nevoie de o implicare mai mare a părinților, în special în cazurile în care elevii sunt dezinteresați și refuză să participe la cursuri. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS