19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieȘcolile din Capitală rămân închise

Școlile din Capitală rămân închise

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti s-a reunit luni pentru a decide ce măsuri vor fi luate pentru următoarele două săptămâni, având în vedere incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus, care era duminică de 3,79 cazuri la mia de locuitori. De asemenea, cel mai probabil se va decide ca școlile să rămână închise, cursurile urmând să fie în continuare online. Primarul general Nicuşor Dan a spus la începutul ședinței că o eventuală carantinare a unor străzi este ”o decizie ipotetică”, potrivit hotnews.

Prefectul Traian Berbeceanu:

  • S-a decis menținerea măsuriloe aflate în vigoare. Nu e oportun să fie introduse măsuri restrictive noi
  • Măsurile vor rămâne în vigoare până în 16 noiembrie
  • Instituțiile publice nu au respectat programul de a lucra prin rotație, pe ture, de aceea s-a produs aglomerație la metrou
  • De mîine, funcționarii Prefecturii vor lucra în două ture
  • După ora 22.00, foarte mulți tineri se întâlnesc și au loc adevărate petreceri în parcuri
  • Am cerut ca în termen foarte scurt fiecare primărie de sector să prezinte o situație a piețelor, cu plan foarte bine pus la punct, cu circuite
  • Legat de școli – singura decizie firească era ca activitățile să continuăe online

Nicușor Dan:

  • Rămân aceleași restricții.
  • Primarii de sector s-au obligat ca toate instituțiile din subordine să decaleze programul
  • Până joi, primarii de sector au termen să comunice planurile pentru piețe, de acces cu circuite
  • Vom avea planuri care vor fi respectate, prin Poliția Locală
  • Vom identifica hotelurile care vor vrea să colaboreze cu noi pentru carantinare. E posibil să avem un val de români care vin din țările unde s-au impus restricții și trebuie să avem unde să îi carantină.
  • Carantinarea unor străzi? Este o eventuală decizie luată când vom avea informații de la MS asupra unor incidențe foarte mari într-o anumită zonă
  • Prefect: Haideți să nu privim la un astfel de scenariu, ci la măsurile care sunt în vigoare și să nu ne gândim la acarantinarea unor zone sau străzi, aspecte la cere noi nu vă putem decide. Astfel de măsuri se iau cu consultarea DSP-urilor

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti s-a reunit, luni, pentru a adopta măsurile pentru următoarele două săptămâni.


Întrebat despre carantinara unor străzi sau a unor zone, posibilitate pe care a invocat-o în cursul zilei de duminică, Nicușor Dan a afirmat, la începutul ședinței: ”Este o decizie ipotetică. Şi dacă această măsură va fi luată la un moment dat de a se va ocupa Poliţia”.

De asemenea, întrebat la ce rată de infectare s-ar putea ajunge la această carantinare, Dan a precizat că decizia va fi luată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit News.ro.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat că nu sunt avute în vedere măsuri de relaxare, având în vedere creşterea numărului de cazuri de infectare din Bucureşti. Berbeceanu a precizat, însă, că nu vor fi impuse noi restricţii faţă de cele aflate deja în vigoare.

De asemenea, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti va decide scenariul de funcţionare a unităţilor de învăţământ pentru următoarele 14 zile. Șeful Inspectoratului Școlar din București, Ionel Pușcaș, spunea la sfârșitul săptămânii trecute că ”este clar pentru toată lumea” că luni se va decide prelungirea cursurilor online în Capitală.

Potrivit ultimelor date prezentate de către autorităţi, duminică, în Bucureşti, rata de infectare era 3,79 cazuri la mia de locuitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS