12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Educației: Vin tot mai multe semnale de la elevi și părinți că orele online nu se desfășoară

Ministrul Educației: Vin tot mai multe semnale de la elevi și părinți că orele online nu se desfășoară

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut astăzi apel la inspectorii școlari să intensifice monitorizarea lecțiilor online, pentru că la minister „vin tot mai dese semnale“ de la elevi și părinți că orele în sistem online nu se desfășoară, scrie hotnews.

Potrivit acesteia, aproximativ un milion de copii învaţă online.

Ministrul a spus că, potrivit raportărilor transmise de inspectoratele şcolare, asăzi, la ora 10.30, 8.797 de şcoli erau în scenariul verde, 5.029 în cel galben, iar 3.830 în cel roşu. Anisie a precizat că aproximativ 1 milion de elevi din România învață exclusiv online.

„Fac apel la inspectorii școlari să intensifice activitatea de monitorizare a lecțiilor online, pentru că la Ministerul Educației vin tot mai dese semnale de la elevi și părinți că nu se desfăşoară cursurile în sistem online“, a spus Anisie, într-o conferință de presă.

Ea a precizat că vor urma „activități de inspecție și monitorizare“.

De asemenea, Anisie a anunțat că astăzi vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației modelele de subiecte pentru examenele naționale – evaluare națională și bacalaureat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS