7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO şcoală şi o grădiniţă din Craiova au intrat în scenariul roşu

O şcoală şi o grădiniţă din Craiova au intrat în scenariul roşu

Şcoala Specială „Sfântul Vasile” şi Grădiniţa cu program prelungit Eden au intrat în scenariul roşu. Conform datelor de la ISJ Dolj, sunt 12 unităţi şcolare care desfăşoară activităţi exclusiv online. De asemenea, la mai multe unităţi şcolare din Craiova şi judeţ au apărut noi cazuri în rândul elevilor şi al cadrelor didactice, iar cursurile au fost suspendate doar la grupele respective.

Conform raportărilor DSP Dolj, îmbolnăvirile cu Covid 19 în rândul elevilor şi al cadrelor didactice continuă să apară mai ales în unităţile şcolare în care şi în zilele anterioare au mai fost înregistrate astfel de cazuri. În acest context, Şcoala specială „Sfântul Vasile” din Craiova a trecut în scenariul roşu, cu suspendarea cursurilor faţă în faţă. De asemenea, a apărut câte un nou caz de Covid 19 în rândul elevilor de la Colegiul Naţional „Carol I” şi de la Colegiul Naţional „Elena Cuza”. În ambele situaţii, consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare au luat decizia de a suspenda cursurile la clasele respective.

Un alt caz de Covid 19 este în rândul preşcolarilor de la Grădiniţa „Sfânta Ana” din Craiova. Potrivit reprezentanţilor DSP Dolj au fost suspendate activităţile faţă în faţă la clasa respectivă.

Trei cadre didactice confirmate cu coronavirus


Cazuri noi sunt şi în rândul cadrelor didactice. „A fost confirmat un profesor de la Liceul Poiana Mare cu măsura suspendării cursurilor. Un alt caz în rândul cadrelor didactice este la Grădiniţa cu program „Sfânta Ana” din Craiova şi altul la Grădiniţa cu program prelungit „Dumbrava Minunată” din Craiova. Măsurile luate au fost de a suspenda cursurile la grupele respective”, a spus doctor Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.


Conform datelor de la Inspectoratul Şcolar judeţean Dolj, la nivelul judeţului Dolj 453 de unităţi de învăţământ sunt în scenariul verde, 100 de unităţi şcolare sunt în scenariul galben cu o parte dintre elevi la şcoală şi o parte online, iar 12 sunt în scenariul roşu, cu elevii trimişi acasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS