10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCine preia conducerea Colegiului Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova

Cine preia conducerea Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova

Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova are directori noi numiţi, ieri, în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Numirile au fost făcute în contextul în care managerul Carmen Lucia Ştefănescu şi-a dat demisia din funcţia pe care a ocupat-o prin concurs. De asemenea, o numire a fost făcută şi pentru ocuparea unei funcţii de director adjunct de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova.

Unitatea şcolară cu cele mai bune rezultate la nivel local, care a intrat în top trei la nivel naţional, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova îşi schimbă conducerea. Ocupanta funcţiei de director, Carmen Lucia Ştefănescu şi-a depus demisia la puţin timp după începerea noului an şcolar, invcocând motive personale. Managerul demisionar a precizat că va rămâne la catedră ca profesor de limba şi literatura română având catedra tot în cadrul şcolii pe care a condus-o.

Noul manager care preia conducerea Colegiului „Fraţii Buzeşti” din Craiova, numit ieri în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj este Ileana Didu, profesor de matematică şi director adjunct al unităţii şcolare în momentul numirii.

Cristina Gherghinescu, noul director adjunct al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova

Pentru a întregi echipa de conducere a colegiului, pentru director adjunct a fost numită şi Cristina Gherghinescu, profesor pentru învăţământ primar tot în cadrul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”. Noii manageri numiţi ar trebui să preia conducerea de azi. Din echipa de management a colegiului face parte şi profesorul Aura Simon, ca director adjunct.

Un nou director adjunct şi la Colegiul „Carol I” din Craiova

Profesorul Răzvan Jenaru, numit director adjunct la Colegiul Carol I din Craiova

Şi la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova un director adjunct, Simona Parseghian şi-a dat demisia din funcţie înainte de încetarea de drept a mandatului. Şi în acest caz, Consiliul de Administraţie al ISJ Dolj a propus, ieri, ca director adjunct pe profesorul Răzvan Jenaru, care a mai ocupat această funcţie în urmă cu câţiva ani. Şi el preia funcţia de azi.
Funcţiile de director şi director adjunct prin propunerea Consiliului de Administraţie al ISJ Dolj se ocupă prin detaşare în interesul învăţământului până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar în curs.
De menţionat că majoritatea managerilor de şcoli ocupă funcţiile în urma concursului din 2017, iar mandatele vor expira în ianuarie 2021.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS