24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatiePeste 7.000 de posturi de medici rezidenți, scoase la concurs

Peste 7.000 de posturi de medici rezidenți, scoase la concurs

Ministerul Sănătății a anunțat că joi încep înscrierile pentru concursul de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, sesiunea 2020. Au fost scoase la concurs peste 7.000 de locuri. Examenul va avea loc în 15 octombrie în șase centre universitare.

Anul acesta, concursul de intrare în Rezidențiat va fi organizat de către Ministerul Sănătății în data de 15 noiembrie 2020 și se va desfășura în condiții speciale, impuse de contextul epidemiologic actual.

La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura în 6 centre universitare, după aceeași metodologie:

  • București,
  • Cluj-Napoca,
  • Craiova,
  • Iași,
  • Târgu Mureș,
  • Timișoara.

Concursul va dura 4 ore și va fi sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

În această sesiune vor fi scoase la concurs un număr de 7.061 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire.

Vor fi 4.518 locuri și posturi pentru domeniul medicină, câte 1.219 locuri și posturi pentru medicină dentară și farmacie, un număr de 105 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie – MApN, Ministerul Justiției și MAI.

Înscrierea la rezidențiat

Înscrierile pentru concurs se va face în perioada 8 – 20 octombrie 2020, inclusiv data poştei, prin direcţiile de sănătate publică, respectiv ministerele cu reţea sanitară proprie. Dosarele vor fi depuse prin poştă sau servicii de curierat, cu confirmare de primire. Pentru primirea plicurilor cu dosarele de concurs, direcţiile de sănătate publică, respectiv ministerele cu reţea sanitară proprie vor asigura permanenţă în zilele nelucrătoare.

Candidaţii care nu doresc să depună documente în copie legalizată se pot prezenta pentru depunerea dosarului la orice direcţie de sănătate publică, având asupra lor şi documentele în original, în vederea certificării.

Ministerul Sănătății încurajează candidații să utilizeze serviciile poștale și de curierat pentru depunerea dosarelor, astfel încât să fie limitată interacțiunea umană la sediile DSP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS