10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCând vor primi elevii din Dolj masă caldă

Când vor primi elevii din Dolj masă caldă

Consiliile locale au primit bani pentru programul pilot „Masă caldă” în unităţile şcolare. Şi judeţul Dolj figurează în acest program cu trei unităţi de învăţământ din mediul rural. În prezent, nici un elev nu beneficiază de produsele alimentare. La două unităţi şcolare procedura este în derulare, iar la o altă unitate de învăţământ nu au fost făcute deocamdată demersurile.

Una dintre unităţile şcolare care a fost prinsă în programul pilot „Masă caldă în şcoli” încă de la început este Liceul „Adrian Păunescu” din Bârca. La această unitate şcolară, programul a funcţionat de fiecare dată pe perioade scurte. Elevii au primit sandviş pentru că nu ar fi spaţii adecvate pentru a servi două feluri de mâncare. De curând, Consiliul Local Bârca a demarat licitaţia şi pentru acest an. Potrivit directorului şcolii, sunt mai mulţi elevi care aşteaptă să beneficieze de sandvişul cald.

„A început licitaţia pentru porogramul Masa Caldă. Sunt 526 de copii care sunt incluşi în acest program. Avem efective mai mari în comparaţie cu anii anteriori, pentru că am crescut efectivele de elevi. Programul va continua cu pachet alimentar. Acest pachet va fi distribuit atât la preşcolari, cât şi la învăţământul primar, gimnazial, liceal şi profesional. Programul se desfăşoară pe an calendaristic. Prin urmare, dacă la licitaţie nu vor fi contestaţii ca anul trecut, copiii vor beneficia de acest program în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie. Dacă vor fi constestaţii, nu ştiu cât vor mai prinde din acest an”, a spus Petre Dumitru, managerul Liceului „Adrian Păunescu” din Bârca.

Directorul a spus că elevii deja aşteaptă ca să beneficieze de program. „Copiii tot întreabă de sandviş, mai ales că în această perioadă de pandemie nu îi mai lăsăm să părăsească unitatea şcolară în timpul programului pentru a-şi mai procura alte produse de la magazinele din apropiere”, a mai Petre Dumitru, directorul Liceului „Adrian Păunescu” din Bârca.

Pleniţa: Vor beneficia de sandviş elevii care vin la şcoală

Şi Liceul „Constantin Nicolaescu Plopşor” a intrat în programul pilot „Masă caldă”. Potrivit managerului, elevii vor beneficia şi în acest an tot de sandviş cald şi se va merge pe achiziţie directă. Având în vedere că unitatea şcolară este în scenariul galben, mangerul licelui din Pleniţa mai spune că vor beneficia de acest program, elevii care sunt prezenţi fizic în bănci.


„Avem 569 de elevi preşcolari şi elevi care ar beneficia de acest program în acest an. Va mai dura puţin până când copiii vor beneficia de pachetul alimentar. Au fost viraţi banii la Consiliul Local şi se va merge pe atribuire directă. Astfel, din 12 octombrie va începe distribuirea pachetelor alimentare”, a spus Ileana Iacob, managerul liceului din Pleniţa.


La nivel local se discută şi dacă elevii mai pot beneficia de acest program şi anul viitor.
„Pentru Pleniţa au fost alocaţi 413.000 de lei, o sumă mare din care acum s-a folosit o parte, aproximativ 100.000 de lei. Dacă la sfârşitul anului aceşti bani ar rămâne la consiliile locale, la începutul anului viitor copiii ar putea să aibă în continuare masă caldă. Dacă banii vor fi returnaţi atunci trebuie reluate toate procedurile birocratice, care pot să însemne şi mai mult timp de aşteptare”, a mai explicat managerul.

La Sadova nu se ştie deocamdată când vor beneficia elevii de masa caldă. „Nu ştiu nimic despre Masa caldă la Sadova. Banii vin prin consiliul local. Rămâne să vedem ce se va întâmpla”, a spus Angela Călugărescu, managerul Şcolii Sadova. Această unitate şcolară a preluat de curând şi Şcoala Damian, care a devenit structură prin ordin de ministru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS