22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCovid 19 reduce numărul locurilor în căminele studenţeşti din Craiova

Covid 19 reduce numărul locurilor în căminele studenţeşti din Craiova

Universitatea din Craiova a trecut la reorganizarea locurilor din căminele studenţeşti, după măsurile impuse de noul context epidemiologic. Prin reorganizare, sunt cu 1.140 de locuri de cazare mai puţine decât în anii anteriori. Cererea este mai mare decât oferta. Potrivit reprezentanţilor Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti locurile în cămine se vor repartiza on-line până pe 15 octombrie.

Universitatea din Craiova va desfăşura cursuri on-line, dar face pregătiri şi pentru o eventuală revenire la cursurile faţă în faţă. Luni a avut loc şedinţa de Senat prin care s-a stabilit procedura de cazare pentru studenţii care au domiciliul în afara oraşului. În acest an universitar sunt însă mai puţine locuri de cazare, din cauza măsurilor de distanţare care trebuie aplicate.
Cererea pentru cazare este destul de mare.

„În anii anteriori aveam 2.800 de locuri de cazare în căminele studenţeşti, dar după noile reguli impuse de contextul epidemiologic actual au rămas 1.660 de locuri de cazare pentru care am înregistrat 2.600 de cereri”, a precizat Radu Antohi, preşedintele Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti Craiova.

Vor fi doi sau maximum trei studenţi într-o cameră

După noile reguli, în camerele căminelor studenţeşti ale Universităţii din Craiova, în acest an universitar, vor sta doi sau maximum trei studenţi.

„Căminele sunt pregătire pentru cazare. Universitatea a cumpărat dezinfectant şi a luat toate măsurile care se impun. În noul context epidemiologic, în camerele în care aveam câte trei sau patru paturi vom caza doar câte doi studenţi. În căminul 10, unde aveam câte cinci studenţi cazaţi în acest an vom avea doar câte trei studenţi.

Camerele vor fi repartizate on-line până pe data de 15 octombrie şi vor fi predate fizic studenţilor atunci când se va decide ca să revenim la cursuri faţă în faţă. Aşteptăm să vedem ce se va întâmpla, pentru că datele actuale arată o creştere a ratei de infectare. În perioada în care studenţii nu vor fi prezenţi fizic în camere aceştia nu vor plăti cazarea”, a mai precizat Radu Antohi, preşedintele Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti Craiova

Criteriile de distribuire a locurilor

Locurile de cazare din căminele studenţeşti ale Universităţii din Craiova sunt distribuite procentual pe an de studiu şi pe facultate. Cele mai puţine locuri au studenţii din anul I care au fost admişi în sesiunea de toamnă dar şi studenţii orfani. Pentru fiecare categorie se oferă aproximativ 5% din locurile distribuite fiecărei facultăţi. Pentru bobocii admişi la buget în prima sesiune sunt alocate cam 20% din locurile de cazare.

Cele mai multe locuri în căminele Universităţii din Craiova le au studenţii bugetari din anii mai mari, respectiv 60% din capacitatea de cazare a fiecărei facultăţi.
Studenții voluntari, care prezintă adeverința de voluntar, eliberată de Organizația Studențească a facultății respective, membră a Convenției Organizațiilor Studențești sau Asociația pentru Educație SV Oltenia – EDUCOL –au şi ei dreptul la un maxim 10% din locurile repartizate facultății. Locurile rămase libere vor fi redistribuite conform criteriilor prezentate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS