1.1 C
Craiova
marți, 26 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate UMF Craiova schimbă strategia de pregătire a studenţilor, în contextul Covid 19

UMF Craiova schimbă strategia de pregătire a studenţilor, în contextul Covid 19

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova cazează în cămine studenţii începând cu anul III şi până în anul VI. Sute studenţi vor reveni astfel în cele trei cămine ale UMF Craiova. Cursurile se vor desfăşura însă după un scenariu hibrid. Rectorul UMF Craiova a dat un mesaj prin care a subliniat că „Medicina se face la capul bolnavului. Însă, cel puțin semestrul acesta, nu știm cât va fi posibil acest lucru”. În noul scenariu de lucru, studenţii din anii I şi II vor face doar cursuri on-line, în octombrie.

Cazarea în căminele de la UMF Craiova se va face până pe 1 octombrie inclusiv în trei cămine studenţeşti. Camerele se predau după programările zilnice în intrevalul orar 8.00-11 şi 12.00-16.00. Vor fi cazaţi în cămine 775 de studenţi. Aceştia vor trebui să respecte noile reguli, impuse de conducerea UMF Craiova.

„Astfel, toți studenții vor purta mască în interiorul căminelor. Vor avea acces în cămine numai studenții, fără însoțitori. Înainte de intrarea în cămine studenții vor folosi dezinfectant, li se va măsura temperatura şi vor completa un formular epidemiologic. Având în vedere contextul epidemiologic creat de Pandemia Covid – 19 pentru a putea efectua curățenia şi dezinfecția camerelor în bune condiții, studenții își vor aduce în cămin strictul necesar. Având în vedere faptul că procesul de învățământ pentru anii I și II de studii se va desfășura on-line pe parcursul lunii octombrie, urmând a fi reevaluată modalitatea de desfășurare începând cu 1 noiembrie. Pentru studenții anului I și II de studii nu se va face cazarea pentru luna octombrie”, se arată în informarea UMF Craiova.

Medicina la capul bolnavului ar putea fi suplinită cu metode de simulare

Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova face pregătiri pentru deschiderea anului noului an universitar. Rectorul UMF Craiova, prof.univ.dr Dan Ionuţ Gheonea a dat deja un mesaj în care scrie că „anul universitar 2020 – 2021 aduce întregii comunități academice o serie de provocări noi, excepționale și greu de gestionat. Contextul epidemiologic care ne-a schimbat stilul de viață în ultimele luni, ne-a determinat să regândim la scară largă conceptele despre umanitate și omenie, despre profesie și profesionalism, despre rolul medicului în societate”.


În această situaţie, nu se ştie deocamdată dacă studenţii vor mai face medicină la capul bolnavului, cel puţin în primul semestru.

„Medicina se face la capul bolnavului. Însă, cel puțin semestrul acesta, nu știm cât va fi posibil acest lucru. Atunci când activitatea clinică nu va fi posibilă, avem suficiente dotări materiale și suficientă determinare care ne permit să suplinim în actul de pregătire profesională interacțiunea cu pacientul. Avem dotări de excepție, un Centru de simulare care conține tehnologie de ultimă generație și care vă poate ajuta în activitatea practică, un corp profesoral pregătit să ofere suport educațional și consiliere didactică de calitate”, mai scrie rectorul UMF Craiova.

Scenarii specifice pentru fiecare facultate sau specializare

Cert este că studenţii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie vor desfăşura activităţi după un scenariu hibrid, diferit de la o facultate sau disciplină.
„Modul clar în care în care se va desfășura activitatea didactică, pe fiecare facultate, an de studiu sau disciplină, va fi postat pe site-ul universității de către Decanate. Va fi un mod de lucru hibrid care va implica activitate față în față în spitalele universitare sau în laboratoarele din corpurile de clădire ale UMF din Craiova cât și activitate on-line, toate planificate astfel încât să realizeze echilibrul între educația medicală de calitate și siguranța studenților, a cadrelor didactice și a pacienților”, a mai scris prof. Dan Ionuţ Gheonea, rectorul UMF Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 1 | Ziua remizelor! Nici FC Argeș cu...

FC Argeș și FCSB au încheiat la egalitate, scor...

ȘTIRI GdS

FC Voluntari – „U“ Craiova 1-1 | Dan Nistor:...

Dan Nistor se află la cel de-al treilea assist în 2021, dar, din păcate, Universitatea Craiova a marcat tot de atâtea ori, mult prea...

FC Voluntari – „U“ Craiova 1-1 / Corneliu Papură:...

Universitatea Craiova a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul din Ilfov, cu FC Voluntari, iar antrenorul Corneliu Papură regretă că alb-albaştrii nu au reuşit...

Craiova / A sosit prototipul primului autobuz electric

Prototipul primului autobuz electric din cele 16 pe care firma poloneză Solaris Bus & Coach le va furniza RAT SRL va sosi mâine la Craiova.

Liga 1 / Știința remizelor! Alb-albaștrii, în nota obișnuită...

Universitatea Craiova a „reușit” un nou rezultat de egalitate, al cincilea consecutiv. Elevii lui Corneliu Papură au făcut 1-1 marți seară, în Ilfov, cu...

Raluca Turcan: 32.000 de vârstnici trăiesc cu 200 de...

Raluca Turcan, ministrul Muncii, afirmă că în România sunt 32.000 de bătrâni care trăiesc cu o sumă medie de 200 de lei pe lună,...

O tânără a murit după ce s-a aruncat în...

O mamă eroină din Rusia a murit după ce s-a aruncat în fața unei mașini scăpată de sub control pentru a-și salva fiul de...