16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirusul închide porțile Colegiului ”Frații Buzești” pentru elevii și profesorii de la gimnaziu și liceu

Coronavirusul închide porțile Colegiului ”Frații Buzești” pentru elevii și profesorii de la gimnaziu și liceu

Colegiul Național ”Frații Buzești” din Craiova a închis de azi cursurile cu prezența față în față la clasele de gimnaziu și liceu. Măsura a fost aplicată chiar din această după-amiază, ca urmare a apariției unor cazuri de coronavirus în rândul elevilor, dar și al cadrelor didactice. Elevii de gimnaziu și liceu vor învăța on-line până pe 5 octombrie, au anunțat reprezentanții unității școlare.

”La nivelul unității școlare avem trei elevi confirmați cu coronavirus dintre care unul a fost în colectivitate și mai avem și un cadru didactic tot pozitiv, care a predat și la gimnaziu, și la liceu. Ca urmare a acestei situații, membrii Consiliului de Administrație au propus ca toate cursurile de la clasele de gimnaziu și liceu să se desfășoare on-line, până pe 5 octombrie. Elevii au intrat la cursuri on-line din această după-amiază (22 septembrie -n.r.). Propunerea a fost transmisă și la ISJ Dolj, dar și la DSP Dolj și la Comitetul pentru Situații de Urgență ”, a precizat Aura Simon, director adjunct al Colegiului Național ”Frații Buzești”.

Vor rămâne să frecventeze cursurile în clase elevii de la învățământul primar și preșcolarii de la grădinița din subordine. ”Am propus ca elevii de la învățământul primar și preșcolarii să continue cursurile cu prezență fizică la clase pentru că ei își desfășoară activitatea în clădiri diferite de cele ale elevilor de gimnaziu și liceu. În consecință, unitatea școlară va rămâne în scenariul galben pentru că o parte din elevi sunt la școală, iar o parte sunt acasă”, a mai precizat Aura Simon, director adjunct al Colegiului Național ”Frații Buzești” din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS