7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum a ajuns o școală din Craiova cu două clase în scenariul roșu

Cum a ajuns o școală din Craiova cu două clase în scenariul roșu

Școala gimnazială ”Sfântul Gheorghe” din Craiova a trecut cu două clase din scenariul galben în scenariul roșu, cu toți elevii acasă. Elevii afectați ar fi de la o clasă de învățământ primar și de la o clasă de gimnaziu. Măsura a fost aplicată după ce doi frați, elevi în clasele trecute în izolare, au fost confirmați cu coronavirus. Totul s-ar fi produs și din cauza faptului că rezultatele nu ar fi fost primite de familie în termenul comunicat verbal de reprezentanții instituțiilor abilitate.

”Cei doi elevi nu au venit la școală luni și marți. Din ce știm noi, părinții ar fi solicitat testare și după ce au făcut testele li s-ar fi comunicat ziua și ora până la care vor fi sunați dacă sunt infectați, cu precizarea că dacă nu primesc telefon nu au nimic. Nu ar fi primit răspunsul în termenul precizat de cei care au făcut testul și atunci au considerat că nu au coronavirus și au trimis ce doi copii la școală. Numai că ar fi primit telefon o zi mai târziu decât s-ar fi fixat și că testele sunt pozitive.

În aceste condiții, au fost testați și cei doi elevi și așteptăm răspunsul. La nivelul școlii am dezinfectat clasele și am luat imediat decizia ca toate cursurile să se desfășoare on-line la cele două clase în care au fost elevii respectivi”, a precizat Nicolae Radu, directorul Școlii gimnaziale ”Sfântul Gheorghe”.

Ce spune DSP Dolj

Reprezentanții DSP Dolj confirmă că cei doi elevi au fost la școală doar miercuri, 16 septembrie. În ceea ce privește întârzierea anunțării familiei, reprezentanții DSP Dolj susțin că familia ar fi primit recomandarea ca până la aflarea rezultatelor să se izoleze de restul membrilor. În răspuns se mai arată și că testele părinților au fost făcute de cadre medicale de la Serviciul de Ambulanță Dolj pe 14 septembrie și că rezultatul a fost trimis la DSP Dolj, pe 15 septembrie, după ora 21.00. Prin urmare, părinții nu au primit răspunsul pe 15 septembrie.

”Ca răspuns la solicitarea dumneavoastră vă comunicăm că cei doi copii au participat la cursuri în data de 16.09.2020.
În data de 14.09.2020 părinții celor doi copii au solicitat testare r-RT-PCR evaluare calitativă Cov- 2 care a fost efectuată de către SAJ Dolj, cu recomandarea ca până la aflarea rezultatelor să se izoleze de restul membrilor familiei cu respectarea regulilor igienice pentru persoanele carantinate, conf. Ordinului MS 1513/2020.
Rezultatul testelor a fost comunicat DSP de către laborator în data de 15.09.2020 după ora 21 și în conformitate cu prevederile ordinului mai sus menționat în 24 ore s–a finalizat ancheta epidemiologică care a stabilit trei contacți direcți de domiciliu, doi copii și un adult, pentru care s-a dispus măsura carantinării pentru 14 zile”, se arată în răspunsul DSP Dolj către GdS.

Cei doi elevi au fost confirmați la spital

Cei doi elevi au ajuns miercuri, 16 septembrie, la spital, unde au fost și ei confirmați că au coronavirus. Ei sunt internați împreună cu familia.


”Cei doi părinți s-au internat la Sp. Clinic de Boli Infecțioase Craiova în data de 16.09.2020 (ora 18.30) împreună cu copiii, care au fost testați la spital și confirmați pozitiv în data de 17.09.2020.
A fost informată școala și cabinetul medical, care au luat măsurile conform prevederilor ordinului MS 1494/2020 (elevii din clasele celor doi frați învață on-line din data de 17.09.2020, în sălile respective aplicându-se măsuri de curățenie și dezinfecție).
Referitor la procedura transmiterii rezultatelor testelor se respectă prevederile ordinului MS 807/2020 cu modificările și completarile ulterioare, în care DSP primește de la laboratoare rezultatele testelor pozitive și contactează persoanele respective pentru efectuarea anchetei epidemiologice”, se mai arată în răspunsul DSP Dolj către GdS.

Prin urmare, la Școala gimnazială ”Sfântul Gheorghe” curusrile vor continua on-line.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS