8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRegal de muzică şi artă în Parcul "Nicolae Romanescu" din Craiova

Regal de muzică şi artă în Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova

Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova va organiza în acest week-end un regal de artă şi muzică, în Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova.

Potrivit managerului liceului vor fi expuse lucrări de pictură, grafică şi sculptură, realizate de elevi şi profesori, în tabere de specialitate. De asemenea, vor fi expuse şi lucrări ale unor artişti independenţi. Cei care vor trece viziona expoziţia se vor bucura şi de muzică, asigurată de cvartete ale liceului. Va fi şi un moment dedicat modei, fiind prezentate câteva creaţii ale Casei de Modă Ilinca. Evenimentul se va desfăşura sub titulatura „Ecoul Craiovei prin spiritul artistului”.


„Vor fi expuse 440 de lucrări de artă în Parcul „Nicolae Romanescu”. Este un eveniment prin care vrem să arătăm publicului ceea ce ştiu să facă elevii Liceului de Arte din Craiova. Evenimentul va avea loc în zilele de 19 şi 20 septembrie 2020, zona Foișor, între Casa Bibescu și Debarcader, începând cu ora 18:00. Vor expune peste 100 de artiști plastici, aceștia fiind profesori și elevi ai școlii. De asemenea, vor fi expuse lucrări ale unor artiști independenți precum Florin Măceșanu, dar și cele ale artiștilor din cenaclurile Constantin Brâncuși, Senior Art și Amicii.

Facultatea de Arte Vizuale a Universității din Craiova va fi prezentă în cadrul galei, bucurându-ne de asocierea cu Facultatea de Teologie și Mitropolia Olteniei și Arhiepiscopia Craiovei. Casa de Modă Ilinca va oferi publicului sâmbătă o prezentare vestimentară. Totodată, vor putea fi admirate lucrări plastice care poartă semnătura celebrei creatoare de modă, Ilinca Butucea. Atmosfera va fi întreținută muzical de către acordurile artiștilor elevi și profesori ai liceului”, a precizat Lucia Croitoru, directorul Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova.


Intrarea este liberă. Purtarea măștii este obligatorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS