6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe primesc elevii gratuit de la şcoală

Ce primesc elevii gratuit de la şcoală

Elevii primesc gratuit de la şcoală manuale, iar în cazul în care fac parte din familii cu venituri mici primesc şi rechizite şcolare. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, elevii din clasele pregătitoare şi cei din clasa I primesc şi ghiozdane. De asemenea, elevii pot accesa în funcţie de veniturile familiei şi diverse programe sociale, cum ar fi „Bani de liceu”.

Rechizitele gratuite se acordă elevilor de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a. Pentru a beneficia de pachetele de rechizite trebuie ca venitul net minim pe membru de familie, realizat în luna iulie, să fie de maximum 50 % din salariul de bază minim brut pe ţară.

În Dolj sunt mii de familii, care se înscriu la această categorie.

„La nivelul judeţului Dolj sunt 4.820 de copii care vor beneficia gratuit de rechizite. Aceste rechizite se acordă de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a. La clasele pregătitoare şi clasele I, elevii primesc şi ghiozdane pe lângă pachetele de rechizite care cuprind caiete dictando, caiete de matematică, bloc de desen, hârtie glasată, creioane. Aceste pachete nu s-au distribuit până acum. Se vor acorda după 1 octombrie”, a precizat inspectorul şcolar Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj.


Pachetele cu rechizite sunt asigurate de Ministerul Educaţiei.

În Dolj sunt şi diverse ONG-uri care au oferit un astfel de sprijin elevilor. „Sunt unele şcoli care au parteneriate cu asociaţii care doresc să vină în întâmpinarea copiilor cu astfel de pachete şi este salutară intervenţia lor”, a precizat inspectorul şcolar Nicoleta Liţoiu.

Se depun solicitările pentru programul „Bani de liceu”

În această perioadă se depun solicitările şi pentru programul social „Bani de liceu”, care vine în sprijinul elevilor care sunt în clasele IX- XII. Fiecare beneficiar va primi lunar, pe toata durata cursurilor, în situația respectării tuturor condițiilor legale prevăzute, suma de 250 lei/lunar. Venitul pe fiecare membru de familie trebuie să fie de maximum 500 lei.

Cererile pentru a beneficia de acest program se depun până pe 25 septembrie 2020. Prima listă a beneficiarilor se va afişa pe 17 septembrie. Contestaţiile se vor depune în perioada 18-22 octombrie. Contestaţiile se vor soluţiona în perioada 22-25 octombrie. În anul şcolar anterior, au beneficiat de acest program social 1.622 de elevi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS