2.6 C
Craiova
duminică, 29 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Educatie Avizele epidemiologice, doar pentru cei de la începutul ciclului de învățământ

Avizele epidemiologice, doar pentru cei de la începutul ciclului de învățământ

La începutul anului şcolar, avizele epidemiologice vor fi necesare doar pentru cei aflaţi la începutul unui ciclu de învăţământ. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit Hotnews.

Vor avea nevoie de adeverințe medicale și copiii care au boli cronice. Aceste documente vor putea fi eliberate și în prima săptămână de școală, spune Nelu Tătaru. Reamintim că medicii de familie au atras atenția că, în plină pandemie, aproape 3 milioane de elevi și părinții lor ar urma să treacă prin cabinete într-un timp foarte scurt, pentru obținerea acestor avize – în cazul în care ar fi obligatorii pentru toți elevii, așa cum au transmis inițial reprezentanții Ministerului Sănătății, inclusiv ministrul Nelu Tătaru.

Vor fi necesare adeverințele medicale pentru copiii care suferă de boli cronice

Nelu Tătaru a explicat, joi seară, că vor fi necesare adeverințele medicale pentru copiii care suferă de boli cronice. Avizele epidemiologice se vor cere „doar pentru cei de la începutul ciclului de învățământ“.
„Având în vedere că este o perioadă scurtă, prelungim şi pentru prima săptămână. Deci nu va fi nevoie să fie date în ultimele trei zile înainte de şcoală”, a mai afirmat mininistrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Miercuri, Ministerul Sănătății preciza că adeverința medicală pentru înscrierea în colectivitate este obligatorie

Miercuri, Ministerul Sănătății preciza că adeverința medicală pentru înscrierea în colectivitate și avizul epidemiologic pentru (re)intrarea în colectivitate sunt obligatorii pentru elevi și preșcolari. Reprezentanții instituției conduse de Nelu Tătaru mai spuneau că nu au în vedere, în acest moment, renunțarea la obligativitatea prezentării acestor documente.

Medicii de familie ceruseră să se renunțe la aceste adeverințe la începutul anului școlar

Medicii de familie ceruseră să se renunțe la aceste adeverințe la începutul anului școlar, motivând că valul de părinți și copii care se vor prezenta la cabinete într-un timp foarte scurt crește riscul de îmbolnăvire atât pentru copii, cât și pentru bolnavii cronici care merg la medicul de familie.

Formularea din legislație lasă de înțeles că de adeverință ar avea nevoie doar elevii care încep un nou ciclu de învățământ

Medicii de familie s-au declarat nemulțumiți că, în plină pandemie, aproape 3 milioane de elevi și părinții lor ar urma să treacă prin cabinete într-un timp foarte scurt, pentru obținerea acestei adeverințe – în cazul în care ea este obligatorie pentru toți elevii, așa cum au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății, inclusiv ministrul Nelu Tătaru.

Formularea din legislație este însă interpretabilă și lasă de înțeles că de adeverință ar avea nevoie doar elevii care încep un nou ciclu de învățământ – grădiniță, școală sau liceu – ceea ce ar însemna doar câteva sute de mii de elevi.

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) anunţa că a luat act cu surprindere de afirmaţiile legate de necesitatea eliberării avizelor epidemiologice şi a adeverinţelor de sport de către medicii de familie pentru toţi copiii care vor începe şcoala în 14 septembrie. „Astfel de solicitări exced legislaţia în vigoare şi nu doar că reflectă necunoaşterea legii de către cei care încurajează eliberarea acestor documente. Reflectă, totodată, şi necunoaşterea riscului la care sunt supuşi părinţii şi copiii în mod inutil“, a transmis, joi, SNMF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Au trecut peste eșecul cu Steaua. SCMU Craiova, victorie...

Eșecul de sâmbătă, cu Steaua (2-3), se...

ȘTIRI GdS

Elevii au inițiat un proiect legislativ care să interzică...

Elevii au inițiat un proiect legislativ care să interzică fondul școlii

Copiii au avut parte de mai multe scene de...

Copiii au avut parte de mai multe acte de violență în familie, de la începutul pandemiei

O treime dintre elevii din întreaga lume nu are...

O treime (463 milioane) dintre elevii din toată lumea nu au acces la învățarea online atunci când școlile sunt închise din cauza...

Universitatea din Craiova va asigura tablete pentru studenți, din...

Universitatea din Craiova va asigura tablete pentru studenți, din fonduri europene

Eleva din Craiova care a reușit să facă performanță...

Eleva din Craiova care a reușit să facă performanță internațională și în pandemie

Craiova: Prima ediție a competiției de scurtmetraje “Scurt/2”

Casa de Cultură a Studenților din Craiova organizează prima ediție a competiției de scurtmetraje “Scurt/2”, proiect menit să dezvolte spiritul creativ în...