5.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăEducatie80 de unităţi de învăţământ din Dolj nu sunt autorizate. 50 nici măcar nu au cerut autorizaţie!

80 de unităţi de învăţământ din Dolj nu sunt autorizate. 50 nici măcar nu au cerut autorizaţie!

Reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică Dolj au informat că, în perioada 7 – 9 septembrie, au fost efectuate 12 controale la unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Dolj. S-a constatat că sunt spre finalizare lucrările de reparaţii şi igienizare.

Din cele 598 de unităţi de învăţământ catagrafiate din judeţul Dolj, 518 unităţi de învăţământ sunt autorizate. Alte 80 de unităţi sunt neautorizate. Din totalul unităţilor de învăţământ neautorizate, 50 nu au solicitat autorizare, iar alte 30 nu îndeplinesc condiţiile de autorizare. Adică au spaţii impropii, clădiri vechi, degradate, fără sursă de apă, grupuri sanitare degradate.

Pentru supravegherea pregătirii unităţilor de învăţământ preuniversitar, în vederea începerii noului an şcolar, în acord cu Ordinul comun MS 1949 şi MEC 5487/31.08.2020 au fost supravegheate zilnic grădiniţele şi creşele aflate în activitate prin transmiterea, completarea şi monitorizarea fişelor de supraveghere (elaborate de către INSP).
S-a răspuns permanent solicitărilor din partea unităţilor de învăţământ care au cerut precizări privind instrucţiunile/scenariile din ghidul cuprins în Ordinul comun. De asemenea, au fost trimise adrese către UAT-uri pentru precizarea personalului medical desemnat să asigure asistenţa medicală în unităţile de învăţământ.

S-a comunicat permanent cu ISJ Dolj, cu privire la situaţia autorizării unităţilor de învăţământ

S-a comunicat permanent cu ISJ Dolj, cu privire la situaţia autorizării unităţilor de învăţământ, adoptării procedurilor de lucru pentru avizarea comună a scenariilor de începere a anului şcolar, problemelor apărute în unităţile de învăţământ.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj vor efectua verificări la unitățile de învățământ începând cu data de 14.09.2020, în baza acțiunii tematice a Ministerului Sănătății – Inspecția Sanitară de Stat, care este dispusă la începerea fiecărui an școlar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

SCMU Craiova – Arcada Galați 2-3 / Lică: „Trebuie...

Căpitanul formației masculine de volei SCMU Craiova, Laurențiu Lică,...

ȘTIRI GdS