24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞcoli din Craiova şi judeţ fără directori şi directori adjuncţi

Şcoli din Craiova şi judeţ fără directori şi directori adjuncţi

Se fac pregătiri pentru noul an şcolar, dar o parte din şcolile din Craiova şi judeţ nu au directori sau directori adjuncţi. ISJ Dolj a scos din nou la concurs de selecţie 17 funcţii de conducere, care fie nu au fost ocupate în prima rundă de selecţie din luna august, fie s-au eliberat după 1 septembrie. Selecţia directorilor se face pe 9 septembrie. Conform anunţurilor făcute de Ministerul Educaţiei pe 10 septembrie toate unităţile şcolare ar trebui să fie pregătite să prezinte părinţilor programul de funcţionare şi măsurile care s-au luat pentru reluarea cursurilor.

ISJ Dolj organizează o nouă rundă de selecţie pentru funcţii de director şi director adjunct. Aceste funcţii se ocupă prin detaşare în interesul învăţământului pe maximum un an şcolar. O primă etapă de selecţie a avut loc în luna august şi a constat într-un interviu. După această etapă au rămas libere şapte funcţii de director adjunct, la care s-au mai adăugat alte trei, care s-au eliberat după 1 septembrie.


Astfel, în prezent sunt libere 10 posturi de director adjunct. Funcţiile vacante sunt în Craiova la Colegiul National Pedagogic ,, Ştefan Velovan”, la Liceul Tehnologic Special ,, Beethoven”, la Liceul ,, Charles Laugier”, la Liceul Tehnologic,, Ştefan Odobleja”, la Şcoala Gimnazială ,, Anton Pann ” şi la Liceul Teoretic ,,Henri Coandă”.

În judeţ este nevoie de câte un director adjunct la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni, la Liceul Teoretic Amarăştii de Jos, la Şcoala Gimnazială Filiaşi şi la Şcoala Gimnazială Braloştita.

Şapte posturi de director vacante în şcolile din Dolj

La ora actuală sunt şi şapte şcoli care nu au manageri. După prima rundă de selecţie la directori au rămas libere posturile de la Şcoala gimnazială Dobreşti şi de la Scoala Gimnazială Cioroiaşi la care nu a fost declarat admis nici un candidat. Pe parcurs s-au adăugat şi posturile de director de la Şcoala Gimnazială Gighera, Scoala Gimnazială Ciupercenii Noi, Şcoala Gimnazială Segarcea, Liceul Teoretic ,, Mihai Viteazul ” Băileşti, Şcoala Gimnazială „Nicolae Gh. Popescu” Întorsura.

CV-urile pentru posturile de director şi director adjunct se depun în cursul zilei de azi pe adresa de email a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Concursul pentru posturile de director adjunct şi de director se organizează pe data de 9 septembrie şi constă în evaluarea CV-ului şi susţinerea unui interviu on-line. Pe 10 septembrie însă unităţile şcolare ar trebui ca teoretic să prezinte părinţilor programul de funcţionare şi ce măsuri au fost luate pentru reluarea cursurilor. Fizic însă nu este timp pentru o asemenea organizare, iar şcoala va începe luni, pe 14 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS