8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieAproape un sfert din școlile din România nu au acces la internet

Aproape un sfert din școlile din România nu au acces la internet

Aproximativ 5.000 din cele peste 22.000 de clădiri din România în care funcționează instituții de învățământ nu au acces la internet în acest moment, iar autorităţile şi operatorii fac demersuri pentru a conecta 2.800 de unităţi până începe şcoala, a declarat, astăzi, Jean Badea, consilier în Ministerul Educaţiei, scrie hotnews, citând Agerpres.

„Pot să anunţ acum în premieră, având în vedere faptul că s-a lucrat până târziu aseară la identificarea punctuală a clădirilor unităţilor care pot fi conectate, că, până pe 14 septembrie, din cele aproximativ 5.000 de clădiri care nu sunt conectate în acest moment, se vor face demersuri pentru 2.800 de clădiri ca să fie conectate până la 14 septembrie, când se reiau cursurile.
Cum spuneam, grupul de lucru a fost extrem de activ, foarte târziu aseară s-a terminat aceasta analiză punctuală făcută pe fiecare din cele 5.000 de clădiri care la momentul acesta nu beneficiază de internet, din cele peste 22.000 de clădiri pe care Ministerul Educaţiei le-a identificat în teritoriu ca fiind clădiri cu destinaţia de învăţământ“, a spus oficialul.

Potrivit acestuia, problema majoră este în zonele defavorizate.

„Sperăm ca începutul anului şcolar să ne găsească cu un număr cât mai mic de unităţi în care nu ajunge resursa de internet. Avantajul este că în zonele respective, cu comunităţi mici, va exista posibilitatea ca învăţământul să se desfăşoare faţă în faţă, deci resursa de internet nu este indispensabilă, ceea ce nu înseamnă că nu este necesară. Cu siguranţă este necesară, dar procesul de educaţie va putea continua şi până când resursa de internet va ajunge şi în comunitatea respectivă“, a completat Badea.

Declaraţiile au fost făcute la conferinţa online „Telecomunicaţie & educaţie: Gradul de acoperire a reţelelor de telecomunicaţii – condiţie pentru educaţia la distanţă“, organizată de ziarul Bursa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS