20.9 C
Craiova
luni, 3 octombrie, 2022
Știri de ultima orăEducatieŞcoala va începe fără declaraţia pe propria răspundere

Şcoala va începe fără declaraţia pe propria răspundere

Ministerul Educației a renunțat la ideea ca părinții să completeze o declarație pe proprie răspundere atunci când își trimit copiii la școală, scrie digi24, citând Mediafax.

Prin acest document, părinţii trebuia să își asume că nu au simptome de boală și că elevii nu au intrat în contact cu persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Declarația, prevăzută în normele propuse pentru începerea anului școlar, puse în dezbatere de Ministerul Sănătății, a stârnit vii controverse.

Monica Anisie a declarat pentru StiriEdu.ro că i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să elimine declarația pe proprie răspundere din partea părinţilor.

„I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere din partea părintelui și acesta a fost de acord. Normele pentru începerea școlii le publicăm mâine (marți – n.a.), nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere”, a spus Monica Anisie.

Declarațiile ministrului au fost confirmate de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

Părinții ar fi trebui să completeze declarația începând din 14 septembrie, odată cu începerea noului an școlar.

La ședința de guvern de luni, premierul Ludovic Orban le-a cerut ministrului Sănătății și ministrului Educației să definitiveze ordinul comun care stabilește regulile privind reînceperea noului an școlar. Premierul le-a transmis celor doi că se așteaptă ca ordinul să fie publicat marți, astfel încât să înceapă pregătirile pentru desfășurarea orelor în siguranță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS