22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicaliştii din învăţământ rămân degrevaţi de normele didactice

Sindicaliştii din învăţământ rămân degrevaţi de normele didactice

Sindicaliștii din învățământ continuă să beneficieze de degrevări totale sau parțiale de normă/post didactic, cu plata drepturilor salariale acoperite de stat, după cum reiese dintr-un ordin semnat pe 14 august de ministrul Educației, Monica Anisie.
Ordinul prevede degrevarea parțială sau totală pentru 49 de cadre didactice nominalizate de Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”, cu plata drepturilor salariale asigurate de unitățile de învățământ unde acești profesori sunt titulari.
  • Pe de altă parte, sindicatele trebuie să acopere cheltuiala în cazul rezervărilor de normă/post, dar în această situație, la propunerea federației sindicale menționate, se află doar trei persoane.
  • Același ordin prevede că toate aceste persoane care beneficiază de degrevare de rezervare nu pot desfășura activități didactice de predare remunerate prin plata cu ora.

Art.1 (2) Se aprobă degrevarea parțială au totală de normă/post didactic, în perioada 01.09.2020-31.08.2021, a cadrelor didactice prevăzute în Anexa nr. 1, pentru participarea la procesul de monitorizare și evaluare a calității sistemului de învățământ, conform Anexei 1″

(3) Pe perioada degrevării, unitățile de învățământ în care persoanele nominalizate în Anexa nr.1 au calitatea de titular, au obligația de a prevedea și de a asigura plata drepturilor salariale cuvenite.

Art.2 (1) Se aprobă rezervarea parțială sau totală de normă/post didactic, conform Anexei nr. 2, în perioada 01.09.2020-31.08.2021, a cadrelor didactice la nivel național pentru participarea la procesul de monitorizare și evaluare a calității sistemului de învățământ.

(2) Pe perioada rezervării, federațiile sindicale care au desemnat persoanele nominalizate în Anexa nr. 2 au obligația de a prevedea și de a asigura plata drepturilor salariale cuvenite.

Art. 3 Persoanele nominalizate în Anexa nr. 1 și în Anexa nr. 2 nu pot desfășura activități didactice de predare remunerate prin plata cu ora (…)

Anexa nr. 1 a ordinului obținut de Edupedu.ro conține 49 de persoane și reprezintă “Lista personalului didactic nominalizat de Federația Sindicatelor din Educație ‘Spiru Haret’” care beneficiază de degrevări de normă/post didactic în anul școlar 01.09.2020-31.08.2021″

Anexa nr. 2, cuprinzând trei persoane, reprezintă “Lista personalului didactic nominalizat de Federația Sindicatelor din Educație ‘Spiru Haret’ care beneficiază de rezervări de normă/post didactic în anul școlar 01.09.2020-31.08.2021”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS