16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicaliștii din învățământ protestează față de amânarea creșterii salariilor

Sindicaliștii din învățământ protestează față de amânarea creșterii salariilor

Educația nu este „cârciuma” sistemului bugetar și „intenția de a nu se acorda majorarea salarială începând cu data de 1 septembrie 2020 va fi o greșeală enormă, iar consecințele pot fi neplăcute”, atrage atenția Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) într-un comunicat de presă.
„Cadrele didactice așteaptă această majorare nu pentru a o cheltui la cârciumă, dacă ar fi să facem o paralelă cu declarația premierului Ludovic Orban, ci pentru a se apropia de un trai normal, la care au dreptul”, a declarat Simion Hancescu, președinte FSLI.

Implementarea oricărui scenariu pentru începerea noului an școlar va fi sub semnul întrebării dacă Guvernul amână majorarea salariilor profesorilor din septembrie, atrage atenția Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“. Situația seamănă izbitor de mult cu ceea ce s-a întâmplat în 2008, când cadrelor didactice li s-a refuzat o majorare salarială stabilită prin lege, spun reprezentanții profesorilor.

Reacția vine după ce premierul Orban a anunțat că motivul pentru care Guvernul amână creşterea salariilor profesorilor este prognoza economică pesimistă: „E ca într-o familie – când îţi scad veniturile şi abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ţi bei banii la cârciumă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS