5.1 C
Craiova
miercuri, 7 decembrie, 2022
Știri de ultima orăEducatieVâlcea: 57,20% dintre candidații înscriși la titularizare au note peste 7

Vâlcea: 57,20% dintre candidații înscriși la titularizare au note peste 7

Ministerul Educației și Cercetării a publicat marți, 4 august 2020  pe site-ul titularizare.edu.ro rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar – sesiunea 2020 (înainte de înregistrarea contestațiilor).

În județul Vâlcea situația la examenul de titularizare se prezintă astfel:

  • Procentul notelor peste 7 (șapte) obținute de candidații care au susținut proba scrisă (430 de candidați) este de 57,20%, iar cel al notelor peste 5 (cinci) este de 85,58%.
  • 6 candidați au obținut nota 10, 240 de candidați au obținut note între 7 și 9,99 și 122 de candidați note între 5-6,99.
  • lucrările a 2 de candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.

72 de contestații au fost depuse la sediile Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea sau transmise prin mijloace electronice în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. 

Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul menționat anterior, în data de 11 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 12 – 14 august. Precizările referitoare la programul ședințelor și modul desfășurare se vor afișa pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea și la  avizierul instituției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS