11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcurenţă şi de 14 candidaţi pe loc la UMF Craiova

Concurenţă şi de 14 candidaţi pe loc la UMF Craiova

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova desfăşoară, în această perioadă, concurs de admitere. La Medicină, candidaţii au susţinut probele. Au fost trei candidaţi pe loc. Concursul continuă şi astăzi pentru alte şase specializări. Cea mai mare concurenţă este la Medicină Dentară, fiind 14 candidaţi pe un singur loc. 

În acest an, la Medicină, în Craiova, s-au înscris 919 candidaţi care au avut la dispoziţie 255 de locuri la buget. Concurenţa a fost de peste trei candidaţi pe un loc bugetat. Cea mai mare notă la Medicină a fost 9.94, iar ultimul candidat a avut nota 8.80. Concursul de admitere a fost după modelul sesiunilor anterioare, a constat în teste grilă. În această sesiune, având în vedere riscul de infectare cu noul coronavirus, s-au redus numărul grilelor şi timpul aferent evaluării. Candidaţii au avut 60 de grile pe care să le rezolve în două ore. 

Concursul de admitere la UMF Craiova continuă şi astăzi, pentru alte şase specializări, respectiv la Medicină dentară, Tehnică dentară, Farmacie, Asitenţă medicală, Radiologie şi imagistică şi la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare. 


Specializarea cu cea mai mare concurenţă 


Cea mai mare concurenţă este la Medicină dentară. Sunt 35 de locuri la buget şi 497 de candidaţi înscrişi, adică sunt 14 candidaţi pe un singur loc. În cadrul Facultăţii de Medicină Dentară este şi specializarea Tehnică Dentară, la care sunt 34 de candidaţi şi zece locuri. La Facultatea de Farmacie sunt 113 candidaţi înscrişi şi 30 de locuri la buget.

La Facultatea de Moașe și asistenţă medicală a fost inclusă o nouă specializare – Radiologie și imagistică, la care au fost alocate 15 locuri la buget la care s-au înscris 37 de candidaţi. La Asistenţă medicală generală sunt 35 de locuri la buget şi 135 de candidaţi înscrişi. La Balneofiziokinetoterapie şi recuperare sunt 39 de candidaţi pe 20 de locuri la buget. 

Conform metodologiei de admitere, cei care susţin concurs pentru programele de studii Asistenţă medicală generală, Balneofiziokinetoterapie și recuperare, Radiologie și imagistică și Tehnică dentară vor avea 50 de grile. Candidaţii de la Medicină dentară şi Farmacie vor avea de rezoolvat 60 de grile. Concursul de admitere va începe la ora 8.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS