15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiceele din Dolj organizează admitere inclusiv pentru elevii fără evaluare naţională

Liceele din Dolj organizează admitere inclusiv pentru elevii fără evaluare naţională

Zeci de elevi din Dolj, cu medii peste 5, au ratat prima etapă de admitere la liceu şi asta pentru că nu ar fi completat suficiente opţiuni sau nu au depus documentele pentru validarea repartizării. Aceştia pot participa la cea de a doua etapă de admitere la liceu, care se va derula după alte reguli. În această etapă se pot înscrie pentru a ajunge la liceu inclusiv elevii care nu au susţinut evaluarea naţională. Condiţia pentru a studia la cursuri de zi este să aibă mai puţin de 18 ani.

Cea mai mică medie de admitere din prima etapă de admitere la liceu în Dolj anul acesta a fost 1,98. Aceasta a fost înregistrată la Liceul Amărăştii de Jos, la specializarea Mecanică. Cu toate acestea, la nivelul judeţului Dolj au rămas fără un loc la liceu peste 100 de elevi.Unul dintre elevii care au ratat prima etapă de admitere la liceu a avut chiar medii foarte mari. Elevul a studiat la Şcoala gimnazială Giubega. Acesta a avut media anilor de gimnaziu 9,62, iar la evaluarea naţională a obţinut 8.05. Ca el mai sunt alţi 93 de elevi.

Cei care au ratat prima etapă de admitere nu sunt neapărat elevi din mediul rural. Sunt şi elevi care au studiat la Şcoala gimnazială „Decebal“ din Craiova, Şcoala gimnazială „Alexandru Macedonski“, Şcoala gimnazială „Sfântul Gheorghe“ sau Şcoala gimnazială „Traian“. Printre cei care nu au un loc în clasa a IX-a sunt şi elevi care în gimnaziu au studiat la Colegiul Naţional „Elena Cuza“ şl chiar la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova. Elevii care nu au fost admişi până acum la liceu pot participa la cea de a doua etapă de admitere. 

Ce locuri libere mai sunt la liceele din Dolj


Conform datelor publicate de ISJ Dolj, mai sunt multe locuri la liceele din  judeţul Dolj. Lista actualiazată a fost publcată pe 24 iulie.

Cele mai multe locuri, respectiv 24, sunt la clasa de Mecanică de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova. La acest liceu mai sunt încă 11 locuri libere şi la clasa de Electronică/Automatizări.  În Craiova, locuri libere mai sunt la Liceul „George Bibescu“, la specializarea Electric (3 locuri) şi la Liceul CFR, la specializarea Electric-4 locuri şi la Electronică şi Automatizări – 3 locuri.

În judeţ, la Liceul Amărăştii de Jos mai sunt 14 locuri la specializarea Mecanică şi 7 locuri la specializarea Ştiinţe ale Naturii. La Liceul „Petre Baniţă“ din Călăraşi sunt 18 locuri la specializarea Agricultură. Locuri libere mai au la specializarea Mecanică, la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filişanu“ din Filiaşi (6 locuri) şi Liceul Tehnologic „Alexandru Macedonski“ din Melineşti.  

Când este a doua etapă de admitere la liceele din Dolj


Cea de a doua etapă de admitere la liceu este în perioada 27-30 iulie. La această etapă pot participa candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, dar şi candidaţii care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, inclusiv cei care au optat pentru locurile speciale pentru romi sau locurile distinct alocate elevilor cu CES, precum și a absolvenților clasei a VIII-a, care nu au susținut evaluarea națională.

Înscrierile se fac la centrul special de înscriere din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj.  

În prima fază, se repartizează în ordinea descrescătoare a mediei de admitere candidații care au susținut evaluarea națională. În a doua fază, se repartizează în ordinea descrescătoare a mediei V‐VIII candidații care nu au susținut evaluarea națională.

„Lista cu repartizarea candidaților înscriși pentru admiterea în  etapa a doua de admitere în învățământul liceal de stat va fi afișată, pe site-ul ISJ Dolj, isjdolj.ro, secțiunea Admitere, în data de 4 august 2020“, se arată în procedura Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Nici la această repartizare nu se vor afişa numele candidaţilor. „Lista cu repartizarea candidaților va fi afișată anonimizat, pentru candidații care au susținut evaluare națională cu codul de la evaluare corespunzător fiecărui candidat, iar pentru candidații care nu au  susținut evaluare, codul va reprezenta numărul de înregistrare al cererii de înscriere“, se menţionează în procedura de admitere la liceu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS