15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateReacţia ISJ Dolj după „lecţia“ pentru „javre“ dată de un inspector şcolar

Reacţia ISJ Dolj după „lecţia“ pentru „javre“ dată de un inspector şcolar

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a anunţat că se delimitează de postarea jignitoare a inspectorului şcolar Ani Drăghici. Totodată, şi alţi inspectori şcolari şi directori au criticat public gestul colegei de breaslă.

„Postarea la care faceţi referire este publicată pe o rețea de socializare, pe o pagină personală. Inspectoratul Scolar Județean Dolj se delimitează de ideile exprimate, idei ce nu reflectă poziția instituției noastre“. Aceasta este reacţia conducerii ISJ Dolj, după ce în presă a apărut postarea făcută de inspectorul şcolar Ani Drăghici pe facebook: „Atunci când javrele latră despre tine… Aminteşte-le că le-ai dat să mânânce“, arătând şi un semn obscen. Reacţia a venit după ce GDS a cerut un punct de vedere în acest sens. A rămas însă doar o delimitare teoretică. Menţionăm că facebook este spaţiu public şi postările atrag şi alte răspunderi, conform deciziei Înaltei Curţi de Justiţiei.

Reacţii publice şi de la alţi inspectori, directori şi profesori

Reacţii la respectiva postare au apărut şi în spaţiul on-line. Inspectorul pentru management Alexandru Dragnea a scris, pe facebook, că mulţi colegi din inspectoratul şcolar se simt jigniţi de asemenea limbaj, care nu trebuie să caracterizeze un profesor.


„Studiind presa doljeană, m-am îngrozit! Oameni care nu își asumă ceea ce fac, ceea ce postează. Sunt convins că mulți colegi din ISJ se simt jigniți de acest limbaj, care nu trebuie să caracterizeze un PROFESOR. Nu discut de funcție! Este trecătoare! DOAR meseria rămâne! Suntem PROFESORI! Cum este posibil să postezi public, făcându-i pe cei care te deranjează «javre»? Nu mai discut de vârstă! Se spune că, pe măsură ce înaintezi în vârstă, capeți înțelepciune.
Vă asigur că MĂ DEZIC TOTAL de un asemenea limbaj, cum sunt, probabil, și alți colegi din ISJ care nu văd aceste întâmplări cu ochi buni! Suntem PROFESORI și suntem modele pentru elevi! Cred, cu tărie, că semnul obscen ar trebui să vină la pachet cu demisii“, a scris inspectorul şcolar Alexandru Dragnea.


Un alt inspector şcolar, Simona Chiriţă, a scris: „Unii consideră că dacă au bani au totul şi sunt indreptăţiti să riposteze cu vorbe urâte“.
Şi managerul de la Şcoala Moţăţei, Daniela Căprărin, a ţinut să menţioneze: „De multe ori cei cu bani cred totul că li se cuvine“.

Reacţii ale apărătorilor: „Duduie, nu vezi pădurea de un copac“

Au apărut însă şi apărători ai inspectorului şcolar, care au redus gestul la o postare neinspirată şi i-au certat aprig pe cei care au îndrăznit să ceară măsuri din partea inspectorului şcolar general. Un exemplu în acest sens este profesorul Luminiţa Ţenea, de la Liceul CFR din Craiova.

„Așa… a făcut o postare «neinspirată» și pentru asta trebuie ca numele ei, profesionalismul și cariera ei să fie terfelite? Și de cine? Cine ești tu să tragi la răspundere inspectorul şcolar general, cum zici «ce măsuri a luat»? Există un regulament și sunt sigură că s-a făcut ce TREBUIE! Duduie, NU vezi pădurea de un copac?“.


Să înţelegem că dacă un inspector şcolar postează injurii grave, împotriva deontologiei profesionale, se poate trece cu vederea pentru că este un profesionist?


Au fost şi profesori care au scris inspectorului şcolar mesaje de încurajare cum ar fi: „Nu mor caii când vor câinii“ sau „Te știu generoasă, nu pune la suflet! Fii tare și treci mai departe!“,este mesajul managerului de la Liceul „Traian Vuia“ din Craiova. Mulţi dintre cei care au scris au ţinut să menţioneze că au şi lucrat în proiecte cu inspectorul şcolar.

Ce răspunde ISJ Dolj cu privire la ancheta anunţată

Având în vedere că, în perioada aceasta, la nivelul judeţului au fost discuţii şi cu privire la greşeli grave de notare, apărute într-un centru de evaluare, în care preşedinte a fost tot inspectorul şcolar Ani Drăghici, ISI Dolj anunţă că s-au luat măsuri, fără să spună pentru cine sau pentru câte persoane, nici ce atribuţii au avut acestea.

„S-a aplicat măsura interzicerii dreptului de a participa pe o perioadă de trei ani în sesiunile ulterioare la comisiile organizate pentru evaluările naționale sau alte examene naționale. S-a dispus declanșarea procedurii de cercetare disciplinară“, scrie în răspunsul trimis GdS de către ISJ Dolj.


În plus, apare întrebarea cum se face cercetare disciplinară după ce s-au luat deja măsuri? Am solicitat astfel noi lămuriri în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS