10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn trio de 10 la Colegiul „Elena Cuza“ Craiova

Un trio de 10 la Colegiul „Elena Cuza“ Craiova

Colegiul Naţional „Elena Cuza“ a reuşit anul acesta să aibă un trio de excelenţă la bacalaureat. Sunt trei fete, dintre care două vor să opteze pentru Medicină şi una pentru Academia de Poliţie.

Una dintre elevele de 10 de la Colegiul Naţional „Elena Cuza“ din Craiova este Gabriela Tobă. Ea susţine că testele suport de la Ministerul Educaţiei au fost un sprijin real în pregătirea pentru examenul de bacalaureat.

„La început m-am speriat pentru că nu ne mai duceam la şcoală. Dar a fost foarte bine cu pregătirea on-line. Am primit mult sprijin şi din partea Ministerului Educaţiei cu acele teste antrenament. Ar trebui ca anual să ofere aceste variante pentru pregătirea elevilor“, susţine Gabriela.

Pe viitor vrea să urmeze o carieră de poliţistă, pentru că, după cum spune ea, este o fire justiţiară.


„Voi opta pentru Academia de Poliţie. Simt că asta mi se potriveşte. Sunt o fire justiţiară. Mi-am dorit asta din clasa a VIII-a. De aceea, am ales şi la liceu specializarea filologie-bilingv engleză. Practic, o parte din programa de bacalaureat se regăseşte şi la admiterea de la poliţie. În această perioadă voi continua să învăţ. Admiterea va fi spre sfârşitul lunii august“, a mai spus eleva.

Cele două eleve de 10 care vor merge la Medicină

Miriam Rebeca Bălan va opta pentru Medicină

Media 10 la bacalaureat a obţinut şi Rebeca Miriam Bălan. Apropiaţii îi spun Miriam. Se descrie ca o tânără sensibilă şi emotivă. „Perioada liceului a fost frumoasă, în care mi-am făcut prieteni puţini, dar adevăraţi. Mi-am văzut mereu de ceea ce aveam de făcut şi pot spune că am trecut cam neobservată pe coridoarele liceului“, a spus Miriam. Pentru examenul maturităţii a fost autodidactă.


„Pentru mine, pregătirea pentru bacalaureat a fost destul de uşoară. Nu am făcut meditaţii, am învăţat singură. Nu mă aşteptam chiar la media maximă, şi asta tot de teama subiectivismului de la limba română“, a spus Miriam. A învăţat la clasa de filologie-bilingv engleză, dar îşi doreşte să urmeze o carieră în domeniul Medicinei.

„Am fost mereu pasionată de biologie şi de chimie. Din clasa a XI-a nu am mai studiat aceste discipline la clasă, dar pentru a-mi urma visul, acela de a merge la Medicină, m-am pregătit în particular“, a spus Miriam.

Andra Stroilă, elevă de 10 care va opta tot pentru Universitatea de Medicină

Tot spre medicină se va îndrepta şi eleva de 10 Andra Luminiţa Stroilă. Ea a învăţat la clasa de ştiinţe ale naturii şi mereu a avut premiul I. Prin urmare, nici examenul de bacalaureat nu a fost foarte dificil. Una dintre disciplinele de examen pentru ea a fost matematica. În aceste zile, Andra se pregăteşte pentru admiterea la facultate, care va consta în examen.
„Am început pregătirea pentru examenul de la Medicină. Deocamdată nu am un domeniu medical spre care vreau să mă îndrept. Voi descoperi pe parcurs“, a spus Andra Stroilă. Pentru Medicină admiterea va fi pe 26 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS