22 C
Craiova
sâmbătă, 15 august, 2020
Știri de ultima oră Educatie Începe înscrierea copiilor în clasa pregătitoare

Începe înscrierea copiilor în clasa pregătitoare

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare începe miercuri și se va încheia în 4 septembrie, potrivit unui ordin al ministrului Educației publicat în Monitorul Oficial.

Înregistrarea se poate face online, iar cererea va putea fi trimisă prin e-mail sau poştă. De asemenea, părinții pot depune cererea la sediul unităţii de învăţământ, în baza unei programări prealabile.

La 25 mai, a fost postat modelul de cerere tip pentru evaluarea copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, inclusiv cei care nu au fost evaluaţi până la data instituirii stării de urgenţă.

În perioada 26 mai – 30 iunie, s-a desfășurat evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, iar în 3 iulie s-a făcut transmiterea proceselor verbale cu numele copiilor şi rezultatele evaluării, respectiv recomandarea de înscrierea în clasa pregătitoare.

Miercuri, era programată prima etapă de înscriere în învăţământul primar, atunci când se vor procesa cererile tip.

La 20 iulie, se vor afişa listele cu copiii înmatriculaţi şi locurile rămase libere. Listele se vor putea găsi atât la sediile unităţilor de învăţământ, cât şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar.
A doua etapă de înscriere începe în 21 iulie cu afişarea locurilor libere.

Între 1 şi 4 septembrie, Inspectoratele Şcolare centralizează şi soluţionează cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate şcolară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Au schimbat rolurile. Bayern a jucat tiki-taka și a...

Bayern Munchen se poate spune că este...

ȘTIRI GdS

Au schimbat rolurile. Bayern a jucat tiki-taka și a...

Bayern Munchen se poate spune că este în acest moment cea mai frumoasă și mai productivă echipă din Liga Campionilor. Campioana Germaniei...

Sindicaliștii din învățământ protestează față de amânarea creșterii salariilor

Educația nu este „cârciuma” sistemului bugetar și „intenția de a nu se acorda majorarea salarială începând cu data de 1 septembrie...

De ce nu cresc salariile profesorilor. Orban, explicație ...

De ce nu cresc salariile profesorilor. Cum a explicat premierul Ludovic Orban amânarea creşterii salariilor pentru profesori.

Zece avioane IAR-99, modernizate la Craiova cu 68 milioane...

Zece avioane IAR-99 vor fi modernizate la Craiova cu 68 milioane de euro. Vezi la ce vor servi aeronavele după ce vor fi schimbate complet.

Ludovic Orban, atac la autorităţile din Republica Moldova

Ludovic Orban, atac la autorităţile din Republica Moldova. Declarația a fost făcută la Craiova. Ce le-a atras atenția premierul României.

Universitatea Craiova – Viktoria Plzen 0-2, în primul amical...

Universitatea Craiova a pierdut, astăzi, primul joc amical pe care l-a disputat în Austria, în cantonamentul premergător noului sezon. Știința a cedat...