28 C
Craiova
joi, 9 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate ISJ Dolj face anchetă în cazul diferenţelor de notare de la Evaluarea Naţională

ISJ Dolj face anchetă în cazul diferenţelor de notare de la Evaluarea Naţională

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj anunţă că se va face o anchetă după ce în spaţiul public au apărut informaţii că doi elevi din Gorj au avut de suferit în privinţa sistemului de notare de la evaluarea naţională, la disciplina matematică.

Unul dintre candidaţi picase examenul, după ce fusese notat cu 2.25 la Matematică. După ce i-a fost recorectată lucrarea, nota a ajuns la aproape 8. Un alt candidat avut lucrarea la matematică notată cu 6 şi după contestaţii a primit 10.

Lucrările absolvenţilor din Gorj au fost corectate în Dolj. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a anunţat că se vor analiza diferenţele obţinute la reevaluarea lucrărilor. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, profesorii ar putea fi excluşi din comisiile pentru examenele naţionale.

„Din păcate, astfel de situații apar in fiecare an. Comisia Județeană va analiza diferențele obținute la reevaluarea lucrărilor, iar persoanele respective vor suporta prevederile legale, dacă au fost încălcate prevederile metodologiei. De exemplu, conform metodologiilor în vigoare, li se poate interzice dreptul de a participa, în sesiunile ulterioare, la comisiile organizate pentru evaluările naţionale sau la alte examene naționale”, se arată în comunicatul ISJ Dolj emis pentru Gazeta de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Doi turiști români,depistați cu coronavirus în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că...

ȘTIRI GdS

O angajată a TVR are coronavirus

O angajată a Televiziunii Române a fost diagnosticată cu noul coronavirus, a anunţat joi instituţia. O anchetă epidemiologică este în curs, iar...

Bărbat, din Bustuchin, reținut pentru amenințarea unui consătean

Un bărbat, de 39 de ani, din comuna gorjeană Bustuchin, bănuit de săvârșirea infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi...

Gigi Becali și FCSB, pedepsite de FRF înainte de...

Patronul formaţiei FCSB, Gigi Becali, a fost sancționat de Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF. „Latifundiarul“ din Pipera a fost taxat pentru declarațiile sale referitoare la fotbalul feminin.

Sute de kilograme de legume și fructe, confiscate de...

Sute de kilograme de legume și fructe au fost confiscate ieri confiscate de poliție, la Motru, Gorj. Polițiști din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală...

Doi turiști români,depistați cu coronavirus în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că doi români aflați în vacanță în Grecia au fost depistați cu noul coronavirus.

Bărbat, de 71 de ani, din Motru, în arest...

Un bărbat, de 71 de ani, din Motru, bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt calificat, a fost reținut aseară de polițiștii gorjeni....