15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUltima zi de depunere a cererilor pentru redeschiderea grădiniţelor de stat

Ultima zi de depunere a cererilor pentru redeschiderea grădiniţelor de stat

Părinţii care vor să beneficieze de servicii de educaţie şi îngrijire a copiilor şi pe perioada verii la o grădiniţă de stat trebuie să ştie că azi este ultima zi în care pot depune solicitare. Conform unei note informative transmise de Ministerul Educaţiei, părinţii au avut doar cinci zile la dispoziţie pentru a solicita redeschiderea grădiniţelor de stat.

Azi este ultima zi în care părinţii mai pot face cerere în vederea deschiderii grădiniţelor şi creşelor de stat. Cererile pentru servicii de educație și îngrijire pe perioada vacanței de vară se depun la unităţile de învăţământ preşcolar în care copiii au fost înscrişi şi în anul școlar 2019-2020.
Aceste cereri pot fi trimise fie on-line, letric sau chiar personal, prin depunere la unitatea de învățământ pe care copilul a frecventat-o. În cursul zilei de azi, cererile se depun până la ora 14.00, iar în decurs de o oră, conducerea fiecărei unități de învățământ preșcolar de stat va transmite centralizat situația cererilor părinților către Inspectoratul Școlar Județean.

„Datele vor fi trimise şi la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, şi către autorităţile publice locale. În acel moment se va decide, prin consultare, asupra listei de unități de învățământ preșcolar care vor organiza activități recreative cu copiii în perioada vacanței de vară. În deciziile deschiderii grădinițelor și creșelor vor conta numărul de cereri pe unitatea de învățământ, capacitatea unității de învățământ în condițiile impuse de prevederile legale în vigoare și respectarea prevederilor legale în vigoare privind efectuarea concediului de odihnă anual al cadrelor didactice“, a precizat Cristina Ciocoiu, inspector şcolar pentru învăţământ preşcolar.

ISJ va afişa lista grădiniţelor care se vor deschide în această vară

La nivelul Craiovei, marţi erau doar cinci cereri, din care două la Grădiniţa cu program prelungit „Piticot“ şi alte trei cereri la Grădiniţa cu program prelungit „Căsuţa cu poveşti“, şi 130 de solicitări pentru învăţământul preşcolar particular.

Lista cu unitățile de învățământ preșcolar care se vor deschide în perioada verii va fi afișată la avizierul ISJ sau pe site-ul instituției.

„Autoritățile publice locale și inspectoratele școlare județene vor sprijini toate unitățile de învățământ preșcolar în demersurile pe care acestea le vor face pentru îndeplinirea cerințelor menționate în Ordinului comun nr. 4518/12.06.2020, în vederea pregătirii începerii anului școlar 2020-2021“, se arată într-o informare trimisă de reprezentanții ministerului.

În cazul în care vor exista solicitări ulterior datei de 19 iunie, acestea se vor depune la unitatea de învățământ preșcolar care organizează activități recreative în perioada vacanței de vară și pentru care optează părintele. Cererile vor fi soluționate, în limita locurilor disponibile, de către unitatea primitoare, cu respectarea condițiilor de prevenire și combatere a îmbolnăvirii cu SARS-COV-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS