16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieTot ce trebuie să știe candidații despre examenul de permis în perioada actuală

Tot ce trebuie să știe candidații despre examenul de permis în perioada actuală


DRPCIV a anunțat că activitatea de examinare a candidaților pentru examenul de permis este reluată treptat, în anumite condiții. ChestionareAuto.ro aduce în prim plan toate aceste condiții și oferă sfaturi cu ajutorul cărora candidații pentru permisul auto să îl poată obține din prima.

Când sunt programați candidații care au dosarele expirate


În cazul în care dosarul de școlarizare a expirat între 16.03 și 17.05/2020, candidații care au deja o programare prealabilă pentru proba practică se pot programa din nou cu ajutorul școlilor de șoferi la care sunt înscriși și prin informarea acestora. Candidații care au dosarul expirat după data de 18.05 vor primi programarea din oficiu, astfel încât să se respecte ordinea de programare anterioara, prin serviciu public comunitar și vor fi informați în acest sens. Pentru candidații care sunt în prima situație se va relua activitatea de examinare din data de 02.06 2020, iar la finalizarea acestei activități urmează să fie examinați și candidații care sunt în cea de a doua situație.

Când și în ce condiții se reia activitatea de examinare teoretic

Activitatea de examinare teoretică va reîncepe cu 14.06.2020 sau cu 22.06.2020, ținând cont de numărul candidaților care trebuie să fie examinați, dar și de capacitatea pe care serviciile publice comunitare o au. Această decizie trebuie să fie publicată pe site-ului Instituției Prefectului și implicit, să fie publică.

Condiții pentru desfășurarea probei practice

Pentru ca proba practica să se desfășoare în condiții de siguranță sunt respectate mai multe măsuri special concepute pentru protecție și pentru stoparea răspândirii noului Corona Virus: 

  • se utilizează măști de protecție pentru examinatori și pentru candidați;
  • fiecare persoană este termoscanata și este interzisă susținerea examenului dacă temperatura candidatului depășește 37.2 grade;
  • se va respecta distanțarea persoanelor care se află la locul de întâlnire indicat, păstrandu-se minim 1.5 m între persoane;
  • se evită prezentarea la locul de întâlnire cu însoțitori. Accesul este permis doar pentru instructor și candidatul pentru examenul de permis. Valabilitatea documentului care este emis de serviciul public comunitar este menținută pe toată perioada stării de alertă, dar și pe o perioadă de 90 de zile din momentul în care această stare a încetat, conform legilor existente. Pentru această perioadă se menține inclusiv valabilitatea tuturor documentelor care sunt necesare pentru înmatriculare, transcriere sau schimbare permis.

Candidații pot începe din nou pregătirea

În aceste condiții, este lesne de înțeles că toți candidații vor trebui să reia pregătirea, unii pentru proba teoretică, alții pentru proba practică și alții pentru ambele. Persoanele conștiincioase au profitat de această pauză pentru a învață temeinic și pentru a repeta toate informațiile acumulate, astfel încât să poată obține permisul de conducere din prima încercare. Cei care mai au de trecut doar proba practică trebuie să reia orele de condus cu instructorii și să recapituleze regulile de circulație cu ajutorul chestionarelor auto astfel încât să fie pregătiți în momentul examinării.

Rezolvarea de chestionare auto pentru trecerea examenului de permis

Persoanele care se află în una dintre situațiile de mai sus, se pot pregăti temeinic prin rezolvarea de chestionare auto pentru a trece examenul, atât la proba teoretică, dar și la proba practică. Suspendarea examenului pentru o perioadă a avut și parti bune, în ideea în care candidații au avut mai mult timp în care să învețe și să se pună la punct cu noțiunile teoretice, dar dezavantajul este că în această perioadă orele de condus au fost oprite, de unde rezultă că este posibil ca elevii să își fi ieșit foarte mult din mână. Prin urmare, este important ca fiecare elev să înțeleagă cum și la ce îl ajuta chestionarele inclusiv pentru a trece proba practică.


Chestionare DRPCIV pentru proba practică

Foarte multe persoane nu înțeleg rolul chestionarelor pentru proba practică, însă în realitate acestea sunt foarte importante și sunt necesare. În chestionare sunt învățate regulile de circulație și sunt expuse numeroase situații cu care elevul se confruntă la scoală de șoferi, dar și ulterior în timpul examenului. Fară aceste cunoștinte ar fi practic imposibil că o persoană să ia permisul, de aceea este necesar să fie rezolvate chestionare DRPCIV astfel încât informațiile să se sedimenteze mai ușor.

Tratarea situației cu calm

Sunt foarte multe persoane care au fost luate prin surprindere de această decizie și care au intrat în panică. În realitate o astfel de stare nu se justifică. Toți cei care au decis să urmeze școala de șoferi, să ia permisul și să înceapă să conducă trebuie să dovedească în primul rand răbdare și autocontrol, deci panica nu are loc în această ecuație. Prin urmare, cei care au fost surprinși neplăcut de decizia de a relua examinarea încă mai au timp să învețe și să se concentreze, iar cu un program riguros de teste și chestionare, rezultatele vor fi cu siguranță cele așteptate.


Întrebările sunt recomandate până în ultima secundă

Chiar dacă acum se respectă normele de distanțare între persoane, elevul are posibilitatea de a pune întrebări până în ultimul moment, atât instructorului cât și profesorilor de legislației. Condusul este un lucru pe care fiecare persoana îl face diferit. Cei care au o problemă cu un anumit stil de condus sau cu anumite tehnici, nu ar trebui să se sfiască să întrebe instructorul, astfel încât acesta să îl învețe metode alternative, pentru că există mereu și o altă variantă de a obține același rezultat. Spre exemplu, atunci când parcarea cu spatele pare dificilă și nu iese niciodată din prima, este recomandat ca elevul să întrebe instructorul și să repete până când totul iese ca la carte.

Ignorarea zvonurilor este cheia pentru un examen abordat cu calm

Înainte de examen cu siguranță se vor auzi tot felul de povesti, despre examinatori și despre diferite situații. Chiar dacă se respectă distanțarea între persoane acest lucru nu înseamnă că ele nu mai pot comunica. Zvonurile nu fac niciun bine și cel mai important este ca elevul să nu se lase intimidat. Plecând de la ideea că rolul examinatorului este așa cum spune și numele sau, de a examina, acesta nu va face altceva decât să evalueze candidatul și să îl puncteze sau depuncteze în consecință, fară să aibă o dorință sadică de a pica toți candidații din pură placere

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS