12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 50% dintre elevii din Dolj au participat la pregătirea la școală

Peste 50% dintre elevii din Dolj au participat la pregătirea la școală

Unitățile școlare s-au deschis pe 2 iunie pentru a asigura pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale. Pentru reluarea activității, unitățile școlare s-au pregătit cu măști și dezinfectante pentru elevi și cadre didactice. În județul Dolj, la aceste activități au participat puțin peste 50% dintre elevi.

Pregătirea elevilor pentru susținerea examenelor se desfășoară în perioada 2-12 iunie. În județul Dolj, cea mai mare prezență a fost înregistrată în rândul elevilor de liceu, la care au participat 54%.

„Din datele privind prezența în cursul săptămânii trecute, din cei 3.581 de elevi de clasa a VIII-a au participat aproape 1.700, iar la liceu din elevii în ultimul an au participat la pregătirea pentru examenul de bacalaureat 2.600 de elevi”, a precizat inspectorul școlar general adjunct Alexandru Gîdăr.

Solicitările părinților au fost diferite de la o unitate școlară la alta. Au fost și unități școlare la care prezența a fost de peste 90%.

„Cei mai mulți elevi prezenți au fost la Liceul ”Tudor Arghezi”, la Școala gimnazială ”Nicolae Bălcescu”, la Școala gimnazială ”Mihai Eminescu”, la Colegiul Național ”Nicolae Titulescu” și la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu”. În județ, prezență mare a fost la Școala gimnazială Aviator „Petre Ivanovici“ din Băilești, dar și Școala Țuglui și la Școala gimnazială Filiași. Au fost și unități de învățământ la care activitatea s-a desfășurat excluisv on-line, la solicitarea părinților, și ca exemple avem Școala gimnazială „Mircea Eliade“ și Școala gimnazială „Gheorghe Țițieca”“, a mai precizat inspectorul școlar general adjunct Alexandru Gîdăr.

Prezență mare a fost și la Liceul de Arte „Marin Sorescu“ din Craiova, dar și la Școala Postliceală Valea Stanciului.


Județul Dolj a primit 384.000 de măști de la Ministerul Educației


Activitatea de pregătire pentru examenele naționale a fost reglementată printr-un ordin de ministru care prevede că, în perioada 2-12 iunie, durata activităţilor petrecute de elevi în sălile de clasă nu va fi mai mare de trei ore pentru elevii de liceu și de două ore pentru elevii de gimnaziu.

Unitățile de învățământ care desfășoară activitățile de pregătire în două schimburi, între acestea va fi prevăzut un interval de două ore pentru dezinfectarea/igienizarea cu substanțe biocide și aerisirea sălilor pentru o perioadă de cel puțin o oră. De asemenea, elevii și profesorii pimesc mască la intrarea și la ieșirea din unitățile de învățământ.Inspectorii școlari spun că măștile au fost asigurate de Ministerul Educației și Cercetării.

„A venit un prim transport de la Ministerul Educației, înainte să înceapă pregătirea, cu 192.000 de măști și a venit și cel de al doilea transport, tot cu 192.000 de măști, pentru a asigura protecția în unitățile școlare. Elevii și profesorii primesc mască și la intrarea în unitatea școlară, dar și la ieșire. Unitățile de învățământ vor asigura măști și la examenele naționale”, a mai precizat inspectorul școlar general adjunct, Alexandru Gîdăr. De asemenea, atât la intrarea, cât și la ieșirea din unitățile școlare elevii și cadrele didactice trebuie să aibă la îndemână dispensere cu dezinfectant.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS