17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiceele din Dolj au peste 5.500 de locuri în clasa a IX-a. Topul mediilor de admitere

Liceele din Dolj au peste 5.500 de locuri în clasa a IX-a. Topul mediilor de admitere

Liceele din Dolj au afișat pe paginile de internet sau pe rețelele de socializare oferta pentru admitere. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj sunt disponibile 5.508 locuri pentru clasa a IX-a. Din datele de anul trecut, cele mai mari medii de admitere au fost la colegiile centenare. Colegiul Național „Frații Buzești“ a deținut primul loc pe țară la specializarea Științele Naturii, la care ultima medie de admitere a fost 9,91.

Media de admiterea la liceu de anul acesta va fi formată din rezultatele elevilor obţinute în perioada gimnaziului şi media de la evaluarea naţională. Elevii vor susţine pe 15 iunie proba scrisă la limba şi literatura română şi pe 17 iunie proba scrisă la matematică. Admiterea la liceu se va face prin repartizare computerizată. Rezultatele admiterii în clasa a IX-a la liceu vor fi publicate pe 12 iulie. La nivelul județului Dolj, au fost aprobate 5.508 locuri în clasa a IX-a.

„Pentru clasa a IX-a, la învățământul liceal de zi sunt 142 de clase, cu 3.976 de locuri, la învățământul liceal special sunt trei clase cu un total de 28 de locuri. La învățământul pofesional special dual sunt trei clase cu un total de 34 de locuri. Pentru învățământul profesional sunt 35 de clase care însumează 980 de locuri, iar la învățământul profesional dual sunt opt clase, adică 210 locuri. La învățământul liceal seral sunt nouă clase cu 252 de locuri, la învățământul liceal cu frecvență redusă este o clasă cu 28 de locuri, la Liceul „Matei Basarab“ din Craiova”, a precizat Alexandru Gîdăr, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Dolj. Până pe 2 iunie, școlile gimnaziale vor primi broșura pentru admitere.


Topul liceelor și specializărilor după media de admitere


În broșura de admitere, elevii vor găsi și ultimele medii de admitere în clasa a IX-a la liceu, care sunt orientative pentru a face opțiunile. La nivelul județului Dolj, cele mai mari medii de admitere au fost la Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova. Specializarea Ştiinţele Naturii a fost chiar pe primul loc pe țară, ultimul elev admis în clasa a IX-a având media 9.91. La Specializarea Matematică-Informatică – bilingv engleză, ultima medie a fost 9.84. La clasa de Matematică-Informatică, cu predare în limba română, ultima medie a fost 9.69, iar laMate-Info bilingv germană, cea mai mică medie a fost 9.68. La Mate-Info –Franceză, ultima medie a fost 9.63.

Pe locul al doilea, cu cele mai mari medii de admitere se află Colegiul Național „Carol I“. La Specializarea Științele Naturii, ultima medie de admitere a fost 9.31, la Matematică-Informatică – bilingv engleză, ultima medie de admitere a fost 9.24, iar la Matematică-Informatică, media cea mai mică de admitere a fost 9.21. Ultima medie de admitere la Colegiul Național „Carol I“ din Craiova a fost 8.33, la Specializarea Filologie -limba franceză.

Din datele de anul trecut, la Colegiul Național „Elena Cuza“ din Craiova, la Specializarea Ştiințele Naturii, ultima medie de admitere a fost 9.09, iar la clasa de Științele Naturii -bilingv germană, ultima medie de admitere a fost 8.99 la fel ca la Specializarea Matematică-Informatică.

Mulți elevi optează și pentru Colegiul Național „Ștefan Velovan“, la care ultima medie de admitere la Științele Naturii a fost 8.92, la Matematică-Informatică – 8.80, iar la Filologie a fost 8.77. De asemenea, la Colegiul Național „Nicolae Titulescu“, ultimele medii de admitere au fost peste 8.


Au fost admiși și cu medii sub 5

Anul trecut au fost și 37 de specializări la care elevii au fost admiși în clasa a IX-a cu medii sub cinci. Astfel de exemple s-au regăsit la Liceul Tehnologic „Constantin Nicolaescu Plopşor“ din Pleniţa, la Ştiinţele Naturii, ultima medie de admitere a fost 4.86. La Liceul Amărăştii de Jos, media de admitere la Ştiinţele Naturii a ajuns şi la 4.77. Cea mai mică medie de admitere la Ştiinţele Naturii a fost înregistrată la Liceul „Adrian Păunescu“ din Bârca, fiind 2.81. La Matematică-Informatică, la Liceul din Bechet, ultima medie de admitere a fost 4.82. La Liceul „Mihai Viteazul“ din Băileşti, la aceeaşi specializare, ultima medie de admitere a fost şi mai mică, 4.14. Şi la Liceul Tehnologic „Alexandru Macedonski“ din Melineşti, la Matematică-Informatică, ultimul elev admis are media 3.15.

Printre cele mai mici medii de admitere au fost înregistrate la Liceul de la Cetate. Ultimul elev admis la Filologie avea media 2.07.

Cu medii de 2 au fost admişi elevi şi la licee din Craiova. De exemplu, la Liceul „Matei Basarab“, la clasele de economic şi comerţ, la Liceul „George Bibescu“, la Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate. Admiterea la liceu se va face prin repartizare computerizată. Rezultatele admiterii în clasa a IX-a la liceu vor fi publicate pe 12 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS