13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieBacalaureatBacalaureat: Lucrările se vor corecta în fiecare județ, în centre de 500 sau 1.000 de candidați

Bacalaureat: Lucrările se vor corecta în fiecare județ, în centre de 500 sau 1.000 de candidați

Ministerul Educației şi Cercetării a publicat ieri calendarul examenului de bacalaureat, dar și principalele modificări privind desfășurarea examenului. Ca noutăți, centrele de examen vor fi constituite în unități cu minimum 30 de elevi, iar lucrările vor fi corectate în fiecare județ și nu în centre din țară.

Pregătirile pentru examenul național de bacalaureat vor fi făcute în acest an în aproape fiecare liceu. Astfel, potrivit noului ordin, în contextul epidemiologic actual se consideră centru de examen unitatea de învățământ la care s-au înscris cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau din seriile anterioare.Până la 8 iunie 2020, Comisia județeană de bacalaureat care funcționează la nivelul fiecărui inspectorat școlar va nominaliza centrele de examen dintre unitățile de învățământ, precum și unitățile de învățământ arondate acestora.

Tot comisia județeană de bacalaureat se va ocupa de organizarea centrelor de evaluare, care vor fi pe zone. Conform ultimelor precizări ale ministrului educației, centrele zonale de evaluare se organizează pentru minimum 500 de candidați și maximum 1.000 de candidați.


Până pe 30 iunie, elevii vor afla și primele rezultate ale bacalaureatului


Elevii din acest an, dar și absolvenții din seriile anterioare care vor să susțină bacalaureatul în acest an trebuie să se înscrie în perioada 3 – 10 iunie. Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se va face în perioada 11 – 17 iunie. Prima probă scrisă, la limba și literatura română, va fi pe 22 iunie.

Proba obligatorie a profilului la istorie sau la matematică se va desfășura pe 24 iunie. Ultima probă scrisă, la o disciplină la alegere din aria profilului sau a specializării, se va susține pe 25 iunie. La cinci zile distanță, respectiv pe 30 iunie, candidații vor afla și primele rezultate ale sesiunii de vară a examenului de bacalaureat. În zilele de 30 iunie și 1 iulie se depun contestații, iar pe 5 iulie se vor afișa rezultatele finale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS