12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii de engleză și germană au materiale gratuite pentru predarea on-line

Profesorii de engleză și germană au materiale gratuite pentru predarea on-line

Cadrele didactice care predau limba engleză sau limba germană au, începând din 15 mai, o bibliotecă virtuală cu materiale gratuite pe care le pot folosi pentru activitățile de predare on-line. Materialele au fost create și puse la dispoziție de Asociația Profesorilor de Limba Engleză din Oltenia (APLEO), care își doresc să vină în sprijinul cadrelor didactice cu resurse on-line pentru activitățile cu elevii. Biblioteca se va dezvolta permanent. În septembrie se va publica un nou volum de materiale didactice.

Materialele on-line pot fi accesate pe site-ul www.apleo.ro. Volumele sunt compuse din Student’s book, cartea destinată elevului, în format PDF, care poate fi distribuită pe platformele educaționale către toți elevii, folderul cu activitățile de scriere, în format editabil, pe care profesorul îl poate trimite elevilor prin intermediul platformelor educaționale și le poate colecta apoi, după ce au fost rezolvate de elevi, și Answer key, cartea destinată exclusiv profesorului, care se poate obține în condiții speciale.
De asemenea, la fiecare activitate de listening există și linkul către înregistrările audio sau video necesare rezolvării cerințelor.

Au contribuit profesori din Dolj și din țară

Materialele au fost create de cadre didactice din Dolj, dar și din țară.
„Întrucât cu toții trecem printr-o perioadă dificilă și, deși stăm acasă, timpul alocat pregătirii lecțiilor s-a mărit considerabil, Asociația Profesorilor de Limba Engleză din Oltenia, în cadrul căreia funcționează și Departamentul de Limba Germană, vine în întâmpinarea dumneavoastră și pune la dispoziția tuturor profesorilor care predau limba engleză și limba germană o serie de materiale create special pentru predarea on-line. Autorii materialelor sunt membri de seamă ai asociației, unii chiar membri fondatori APLEO, și profesori de limba engleză și limba germană din întreaga țară, cu o vastă experiență în predarea limbii engleze și limbii germane și cu o bogată pregătire teoretică și metodică“, a declarat prof. dr. Diana Victoria Cotescu, președintele Asociației Profesorilor de Limba Engleză din Oltenia.

Biblioteca se va dezvolta continuu

Membrii asociației își propun să dezvolte biblioteca on-line.
În luna septembrie 2020, Asociația Profesorilor de Limba Engleză din Oltenia va publica volumul II de materiale. De asemenea, în perioada următoare, inițiatorii proiectului „Biblioteca virtuală“ își propun crearea unor ghiduri atractive și ușor de utilizat în predare, centrate pe gramatică, pe literatură și pe diverse activități, care pot fi folosite în predarea limbii engleze și limbii germane.

Asociația Profesorilor de Limba Engleză din Oltenia a fost înființată în 2018 și a inițiat numeroase proiecte cu scop educațional, cum ar fi organizarea de conferințe la nivel județean și național, concursuri școlare, precum și realizarea de publicații în limba engleză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS