13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii de liceu nu se mai pot transfera la colegii de top fără medie

Elevii de liceu nu se mai pot transfera la colegii de top fără medie

Elevii care sunt admiși în acest an la liceu, în clasa a IX-a, nu se mai pot transfera înainte de începerea cursurilor pe baza unor adeverințe medicale și fără medie. Ministerul Educației a modificat Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUIP)după ce a primit mai multe sesizări, prin care se arăta că elevi cu medii de 5, 6 sau 7 se transferau pe baza unor adeverințe medicale la colegii de top, unde prin repartizare computerizată ultima medie de admitere era cel puțin 9.

Conform modificărilor aduse în aceste zile Regulamentului de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar, transferurile elevilor de liceu vor putea fi aprobate numai ținând cont de medie. Legislația actuală prevede că „în cadrul învățământului liceal, elevii din clasa a IX-a se pot transfera numai după primul semestru, dacă media lor de admitere este cel puțin egală cu media ultimului admis la specializarea la care se solicită transferul.

În situații medicale deosebite, pe baza avizului comisiei medicale județene/a municipiului București, acolo unde există, sau a documentelor medicale justificative, elevii din clasa a IX-a a învățământului liceal pot fi transferați și în cursul primului semestru sau înainte de începerea acestuia, cu respectarea condiției de medie menționate anterior“.

În acest an, transferurile se fac în perioada 25 august – 7 septembrie

Și în Craiova, elevi cu medii de 6 și 7 admiși în clasa a IX-a reușeau ca pe baza unei adeverințe sau recomandări medicale să ajungă la Colegiul Național „Carol I“ și la Colegiul Național „Elena Cuza“. Cei transferați ajungeau la specializări cum ar fi științele naturii sau matematică-informatică, la care media de admitere era peste 9.

Și în acest an școlar, au fost aprobate în Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Dolj mai multe transferuri de acest fel, începând din primele zile ale lunii septembrie. Pentru următorul an şcolar, transferurile la liceu se vor face numai cu condiție de medie. Conform ultimelor modificări ale ROFUIP, pentru anul școlar 2020-2021, transferul copiilor și al elevilor se va realiza în perioada 25 august-7 septembrie 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS