16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘcoala altfel: Elevii gătesc, își prezintă pasiunile și fac teste pentru examene

Școala altfel: Elevii gătesc, își prezintă pasiunile și fac teste pentru examene

-

Școala on-line a schimbat mult și o parte a activităților cu elevii. De exemplu, la Colegiul Național „Carol I“ din Craiova, săptămâna Şcoala altfel are ca activități de succes gătitul, prezentarea unor pasiuni personale, la care se adaugă dezbateri pe anumite teme, vizite virtuale și campanii on-line, iar pentru cei din ultimul an de studiu și teste pentru pregătirea în vederea susținerii examenelor naționale.

Suspendarea cursurilor a însemnat și schimbarea radicală a activităților pentru programul educațional Școala altfel. Cadrele didactice au fost nevoite să se adapteze din mers. Profesorul Mihaela Vasilcoiu de la Colegiul Național „Carol I“ din Craiova spune că activitățile în această perioadă de criză și cele din cadrul programului Școala altfel au fost adaptate astfel încât ele să corespundă nevoilor emoţionale și educaționale ale elevilor și ale părinților.

„Activitățile s-au desfășurat în spaţiul on-line, în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, acoperind numărul de ore prevăzut în orarul obișnuit al școlii, fiind diverse și încadrându-se în mai multe domenii, precum: educaţia pentru sănătate, educaţia pentru cetăţenie democratică şi drepturile omului, educația pentru artă şi cultură, dezvoltare personală, excursii/vizite virtuale, activități ludice, relaxante, activități de cercetare, documentare, realizarea de campanii on-line pe diverse teme, dar şi cursuri on-line, dezbateri și, nu în ultimul rând, continuarea pregătirii pentru examenele naţionale și olimpiade“, spune dascălul.


Elevii au făcut bucătăria on-line sau și-au prezentat pasiunile

Elev de la Colegiul Național Carol I din Craiova, care a făcut acasă un muzeu dedicat istoriei echipei de fotbal Universitatea Craiova


Printre activitățile de succes, profesorul enumeră, în primul rând, bucătăria on-line. Elevii au pregătit clătite, pandișpan cu vișine, chec pufos, gogoși sau pâine cu brânză. Preparatele au fost pregătire împreună cu familia. O parte dintre elevi s-au și filmat, au prezentat rețetele, etapele preparării. Preparatele au fost gustate, „live”, pe platforma classroom. Altă activitate a fost aceea de a prezenta pasiunile. Unul dintre elevi şi-a impresionat colegii prezentându-le muzeul din camera sa, dedicat istoriei echipei de fotbal Universitatea Craiova.


„Au resimțit puternic presiunea perioadei dificile“


Cadrele didactice spun că și în perioada săptămânii altfel pregătirea în vederea susținerii examenelor de evaluare națională și de bacalaureat a fost o preocupare constantă. Dascălii mai susțin că, în tot acest timp, în rândul elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a „au perceput constant atât neliniștea, cât și nevoia lor de certitudine, atât cât le-o poate cineva oferi în acest moment“.

„Ceea ce putem noi controla, este să nu ne îndepărtăm de ceea ce ne-am propus, să recapitulăm, să exersăm, să fixăm, să menținem proaspătă informația, să rămânem alături unii de ceilalți. Așa s-a vrut mesajul nostru pentru elevi, cu care am lucrat folosind platforma Google classroom, platforma Zoom, grupul de Whats’up al clasei sau e-mail-ul personal“, spune profesorul Mihaela Vasilcoiu.Profesorii spun că elevii de liceu au avut și perioade când au fost derutați.

„Deciziile cele mai recente ale ministerului privind programa de bacalaureat au fost îmbucurătoare pentru unii, ușor derutante pentru alții. Citiseră deja despre literatura din perioada postbelică, văzuseră filme, își formaseră o părere. Testele de antrenament propuse îi preocupă acum pe elevi. Vor să vadă dacă aduc modificări față de tipurile de cerințe cunoscute anterior și la ce se mai pot aștepta“, mai susține profesorul Mihaela Vasilcoiu.Potrivit profesorilor, prin activitățile on-line au reușit să asigure continuarea pregătirii elevilor și adaptarea lor la situația actuală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:36

Locatarii din blocul care a explodat s-au întors după...

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, echipajele...

ȘTIRI GdS